Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TikTok“ žvaigždė parodė Maskvos realybę: įsiamžino prie uždarytų parduotuvių

Rusijos „TikTok“ žvaigždė Maierzo paviešino vaido įrašą, kuriame galima išvysti pasaulio reakcijos į Vladimiro Putino pradėtą karą rezultatus – uždarytas populiariausias parduotuves. Vaikinas tokiu būdu norėjo subtiliai parodyti, kokį poveikį jo šalies ekonomikai ir gyventojams padarė invazija į Ukrainą.
Maierzo
Maierzo / Socialinių tinklų nuotr.

Socialiniuose tinkluose plūstant vis daugiau žinučių dėl prezidento V.Putino vykdomos agresijos, įmonės patiria spaudimą nutraukti verslo ryšius su Rusija.

Neseniai „Coca-Cola“, „McDonald's“ ir „Starbucks“ tapo naujausiomis stambiomis JAV įmonėmis, kurios bent jau laikinai sustabdė savo veiklą agresore virtusioje šalyje.

Savo veiklą Rusijoje apribojo arba iš jos visiškai pasitraukė įvairios bendrovės – nuo tokių technologijų milžinių kaip „Apple“, „Google“ iki naftos įmonių kaip „Shell“ ir mažmeninės prekybos įmonių kaip „Ikea“.

Būtent šiuos V.Putino pradėto karo padarinius pačiai Rusijai „TikTok“ platformoje ir norėjo parodyti Maierzo, kuris viską perteikė vaizdo įrašų forma su užrašu: „Tuo metu Rusijoje“.

Vaizdo įraše galima pamatyti, kad vaikinas stovi prie daugybės uždarytų parduotuvių, kurių prekių ženklai puikiai žinomi ir kitose pasaulio vietose.

Tarp čia matomų prekės ženklų – Švedijos drabužių mažmenininkė „H&M“ ir baldų milžinė „Ikea“, Ispanijos „Bershka“, „Pull&Bear“, „ZARA“ ir „Mango“ bei Vokietijos sportinės avalynės bendrovė „Puma“.

Daugelis internautų išreiškė palaikymą Maierzo dėl jo tylaus, bet akivaizdaus protesto, rodančio žlugdančių sankcijų ir agresyvios invazijos rezultatus, rašo „Triangle News“.

Socialinių tinklų nuotr./Maierzo prie uždarytos „Mango“ parduotuvės
Socialinių tinklų nuotr./Maierzo prie uždarytos „Mango“ parduotuvės

„Tikiuosi, kad tau viskas gerai. Jis sugriovė tavo šalį, būk saugus“, – rašė vienas internautas, turėdamas omenyje V.Putiną.

„Jei jis atvirai prabils apie šią situaciją, jam gali grėsti 15 metų kalėjimo... tai subtilu, bet veiksminga“, – apie drąsų vaikino žingsnį rašė kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius