Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiriant Jacksono mirties aplinkybes kaltinimai žmogžudyste mažai tikėtini, rašo spauda

Staigią Michaelo Jacksono mirtį tiriantys detektyvai nerado įrodymų, kad jis buvo nužudytas, bet tyrimas dar toli gražu nebaigtas, sekmadienį pranešė „The Los Angeles Times“.
Michaelo Jacksono žvaigždė
Michaelo Jacksono žvaigždė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nėra nieko, kas man buvo pasakyta ir kas rodytų (kad galima pateikti) kaltinimą žmogžudyste. To... neparemia... surinkti faktai“, – laikraščiui sakė vienas pareigūnas, nenorintis skelbti savo pavardės.

Po dainininko mirties birželio 25 dieną, kuri ištiko sustojus širdžiai, pasirodė spėlionių, kad vienas jo gydytojas gali būti suimtas ir galbūt apkaltintas dėl receptinių skausmą malšinančių vaistų, kuriuos vartojo popmuzikos karalius.

Tačiau minėtas pareigūnas sakė, kad tai mažai tikėtina.

Net jei koroneris padarys išvadą, kad dainininkas buvo nužudytas, pareigūnai gali nesiekti kaltinimų penkiems M.Jacksono gydytojams.„Jie nėra įtariamieji, – sakė jis, turėdamas omenyje kelis M.Jacksono gydytojus, kuriems buvo nurodyta perduoti savo bylas tyrėjams. – Jie yra ligos istorijų saugotojai... Bendradarbiavimas... buvo labai didelis.“

Šio pareigūno komentarai pasirodė Los Andželo policijos, apygardos koronerio įstaigos, apygardos prokuratūros ir Narkotikų kontrolės agentūros tyrėjams toliau aiškinantis dainininko mirties aplinkybes.

Šaltinis minėtam laikraščiui sakė, jog tyrimas dar toli gražu nebaigtas, ir perspėjo, jog „yra daug isterijos“.

Tą „isteriją“ iš dalies kursto M.Jacksono šeimos nariai, tarp jų – dainininko sesuo La Toya, kuri britų žiniasklaidai brolio mirtį apibūdino kaip žmogžudystę.

„Tai buvo sąmokslas gauti Michaelo pinigus“, – sakė ji.

Tyrėjai didžiausią dėmesį skiria tam, kad M.Jacksonas vartojo tokius stiprius skausmą malšinančius vaistus, kokie paprastai naudojami per chirurgines procedūras.

Tačiau net jei koroneris padarys išvadą, kad dainininkas buvo nužudytas, pareigūnai gali nesiekti kaltinimų penkiems M.Jacksono gydytojams, nes tokioje byloje būtų sunku įrodyti ketinimą, rašo „The Los Angeles Times“.

Buvusi Los Andželo apygardos prokuroro pavaduotoja Vesna Maras laikraščiui sakė, kad M.Jacksono bylą bus sunku nagrinėti, iš dalies – dėl gydytojų skaičiaus.

„Jei tai buvo vaistų kombinacija ir (jei) tie vaistai buvo gaunami iš daugelio šaltinių, galima pateikti argumentą, jog gydytojai nežinojo, kad jų pacientas vaikščiojo pas kelis gydytojus“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius