Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už sukčiavimą nuteista aktorė Lori Loughlin paleista iš kalėjimo

Amerikiečių aktorė Lori Loughlin, atlikusi dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, skirtą už dalyvavimą schemoje, kai vaikai iš turtingų šeimų buvo įbrūkami į prestižinius universitetus, pirmadienį buvo paleista iš kalėjimo, pranešė pareigūnai.
Lori Loughlin su dukromis Olivia Giannulli ir Isabella Rose Giannulli
Lori Loughlin su dukromis Olivia Giannulli ir Isabella Rose Giannulli / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Holivudas

56 metų aktorė, išgarsėjusi 9–10 deš. dėl dalykiškos tetos Bekės vaidmens komiškame televizijos seriale „Pilna troba“, spalio 30 dieną atvyko į negriežto režimo federalinį kalėjimą Dubline, esančiame maždaug už 50 km į rytus nuo San Fransisko.

Serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ žvaigždė Felicity Huffman už dalyvavimą minėtoje schemoje nuteista kalėti dvi savaites. Pernai spalį ji tame pačiame kalėjime praleido 11 dienų.

L.Loughlin ir jos vyras mados dizaineris Mossimo Giannulli buvo tarp maždaug 50-ties žmonių, kuriems pareikšti kaltinimai dėl plataus masto sukčiavimo.

Aktorė ir jos sutuoktinis pripažino savo kaltę federaliniame teisme ir rugpjūtį buvo nuteisti kalėti.

Pora prisipažino sumokėjusi 500 tūkst. dolerių, kad dvi jų dukros būtų priimtos į Pietų Kalifornijos universiteto irklavimo komandą, nors nė viena iš jų šiuo sportu neužsiminėjo.

Lygtinai į laisvę paleistai L.Loughlin teismas taip pat nurodė sumokėti 150 tūkst. dolerių (maždaug 120 tūkst. eurų) baudą ir atlikti 100 val. viešųjų darbų.

Anot prokurorų, 57 metų M.Giannulli aktyviau prisidėjo prie schemos nei jo žmona, todėl sulaukė griežtesnės bausmės. Jis buvo nuteistas kalėti penkis mėnesius, taip pat turėjo sumokėti 250 tūkst. dolerių (maždaug 200 tūkst. eurų) baudą ir atlikti 250 val. viešųjų darbų.

Dizaineris pradėjo atlikti bausmę lapkričio 19 dieną Lompoko kalėjime, įsikūrusiame netoli Santa Barbaros Kalifornijoje.

Sukčiavimo tinko vadeiva Williamas Singeris, pareigūnų teigimu, davė maždaug 25 mln. dolerių (apie 20 mln. eurų) kyšių universitetų treneriams ir administratoriams. Dėl to jis prisipažino esąs kaltas. Šiuo metu W.Singeris laukia nuosprendžio, kurie turi būti paskelbtas kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius