Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Užkalnis su Fausta M.Leščiauskaite vaišino draugus burgeriais

Atlaikęs pandemiją ir sulaukęs vasaros, patikrintas ir pamėgtas abejose Atlanto pusėse garsusis dvigubas Užkalnio burgeris atšventė septynerių metų jubiliejų restorane „Drama Burger“, kur Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė sukvietė draugus, skaitytojus ir gerbėjus švęsti šeštadienio vėlyvųjų pietų.
Užkalnis su Fausta M.Leščiauskaite vaišino draugus burgeriais
Užkalnis su Fausta M.Leščiauskaite vaišino draugus burgeriais / Domanto Pipo nuotr.

Rašytojas ir restoranų kritikas, pats stojęs prie grilio, sakė, kad tai – vienintelė diena metuose, kai jis nekritikuoja kitų maisto, o kviečia visus suleisti dantis ir įvertinti jo epinį kūrinį.

„Pas mus Amerikoje yra įprasta kviesti žmones vaišintis net be progos, o čia net ir proga yra: burgerį sukūriau prieš septynerius metus kartu su „Drama Burger“ meistrais, pagalvojęs, kad gero dalyko turi būti kuo daugiau. Net du mėsos paplotėliai, traški šoninė, naminis majonezas su svogūnų laiškais ir saldus barbekiu padažas, švelnioje brioche bandelėje – viskas, ko reikia geram ir maistingam vasaros savaitgaliui“, – kalbėjo Andrius Užkalnis.

Nuotraukos galerijoje:

Užkalnio burgerį įvertino šefas.

„Šis burgeris nėra komplikuotas; jo sudėtinės dalys yra skonio bombos užtaisas, o dvigubas paplotėlis, spėju, Užkalnio buvo sumanytas siekiant parodyti, kad visada geriau daugiau maisto, negu mažiau maisto“, – kalbėjo „Drama Burger“ šefas Paulius Staliorius.

Jis jau ne pirmą kartą leidžia Andriui pagelbėti prie grilio ir net kai kada nunešti kūrinius lankytojams.

„Praėjusiais metais rašytojas virtuvėje nieko nesugadino ir didelių bėdų nepridarė, todėl ir vėl galėjo pats vietoje rašiklio paimti virtuvės įrankius ir padėti mūsų virtuvės komandai“, – sakė šefas.

Domanto Pipo nuotr./Užkalnis su Fausta M.Leščiauskaite vaišino draugus burgeriais
Domanto Pipo nuotr./Užkalnis su Fausta M.Leščiauskaite vaišino draugus burgeriais

Eimantas Lumpickas, „Drama Burger“ direktorius, sakė, kad rašytoją leisti prie grilio gal ir rizikinga, tačiau šis restoranų tinklas yra inovatoriai ir nebijo eksperimentų. Tinkamai prižiūrima, net ir interneto garsenybė gali būti naudinga maisto gamyboje.

„Visoms įžymybėms būtų sveika patiems išbandyti šio darbo nors kelias valandas; Vakaruose daugelis žvaigždžių yra bent jau jaunystėje išbandę save svetingumo industrijoje ir geriau supranta, koks tai sudėtingas darbas“, – sakė Eimantas.

Domanto Pipo nuotr./Užkalnis su Fausta M.Leščiauskaite vaišino draugus burgeriais
Domanto Pipo nuotr./Užkalnis su Fausta M.Leščiauskaite vaišino draugus burgeriais

Pasak jo, Užkalnio burgeris, sukurtas 2014 metais, yra vienas populiariausių patiekalų restoranų valgiaraštyje. Šiuo metu sostinėje veikia trys „Drama Burger“ restoranai.

Užkalnio burgeris yra ne sezoninis ir ne proginis pasiūlymas. „Tikiuosi, kad jis gyvuos šimtmečiais ir ilgainiui taps mūsų tautos nacionaliniu paveldu, kaip kibinai, cepelinai, picos ir kebabai“, – kalbėjo Užkalnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius