-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkulisiuose tvenkiantis audrai, „Grammy“ nominantai rengiasi apdovanojimų vakarui

Lizzo, Billie Eilish ir Lil Nas X jau pasirengę įspūdingai pasirodyti sekmadienį įvyksiančioje muzikos apdovanojimų „Grammy“ įteikimo ceremonijoje, kur didelė sėkmė prognozuojama popmuzikos naujajai gvardijai, bet iškilmingą renginį grasina užtemdyti didelis užkulisinis skandalas.
„Grammy“ trofėjai
„Grammy“ trofėjai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Muzikos vakaras Los Andžele žada pašėlusius naujokų pasirodymus ir pagarbos duokles roko veteranams „Aerosmith“ bei velioniui reperiui Nipsey Hussle'ui.

Vis dėlto, nors šis blizgantis šou siekia atsinaujinti ir įkvėpti jaunimo dvasios, tuo pačiu išryškindamas moterų pasiekimus bei propaguodamas įvairovę, kontroversija teberusena.

Likus kelioms dienoms iki apdovanojimų įteikimo ceremonijos, Įrašų akademijos vadovė Deborah Dugan – pirmoji moteris šios „Grammy“ teikiančios institucijos vadovo poste, kurios įgaliojimai buvo sustabdyti, – pateikė skandalingą skundą Lygių užimtumo galimybių komisijai dėl diskriminacijos.

Nušalinta „Grammy“ vadovė teigia, kad jai buvo atkeršyta, kai ji pranešė apie lytinį priekabiavimą, balsavimo pažeidimus ir diskriminaciją dėl lyties Įrašų akademijoje – vienoje įtakingiausių muzikos organizacijų, kuri ilgą laiką buvo kaltinama favoritizmu ir įvairovės stygiumi.

D.Dugan taip pat pareiškė įtarimą, kad jos pirmtakas akademijos vadovo poste Neilas Portnowas išžagino vieną muzikantę užsienietę, bet jis pats šiuos įtarimus pavadino „absurdiškais ir neteisingais“.

Ši audra gali užtemdyti „Grammy“ šventę, nors šiemetinis nominantų sąrašas yra įvairus, pagerbiantis tiek pripažintas, tiek užgimstančias žvaigždes.

„Parinktas laikas yra gėdingas ir visa situacija yra gėdinga“, – sakė Michaelas McDonaldas, Įrašų akademijos labdaros organizacijos „MusiCares“ pirmininkas emeritas.

„Manau, kad mums išties svarbu sutelkti dėmesį į teigiamus dalykus“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP penktadienį ant metinio „MusiCares“ iškilmingo renginio, per kurį buvo pagerbta grupė „Aerosmith“, raudono kilimo.

Vis dėlto M.McDonaldas teigė, kad Įrašų akademija turi gerai apmąstyti save ir reformas. „Dalykai turi evoliucionuoti“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius