Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikystės filmo „Matilda“ žvaigždės: kaip jos atrodo dabar ir kaip susiklostė jų gyvenimai?

Filmas „Matilda“ kino ekranuose pasirodė beveik prieš ketvirtį amžiaus – 1996-aisiais. Roaldo Dahlo romanu tokiu pat pavadinimu paremta juosta pasakoja apie protingą ir antgamtinių galių turinčią mergaitę, jas naudojančią mokyklos direktorei gąsdinti. Filmo veikėjai jį mačiusių atmintyje įstrigo ilgam, tad įdomu būtų sužinoti, ar juos įkūniję aktoriai tebėra panašūs į prieš 24 metus suvaidintus personažus ir kaip susiklostė jų gyvenimai.
Kadrai iš filmo „Matilda“
Kadrai iš filmo „Matilda“ / Vida Press nuotr. / 15min montažas

Kiami Davael

Matildos geriausią draugę, atpažįstamą iš į dvi kasytes supintų plaukų ir didelių akinių, įkūnijo aktorė Kiami Davael. Nors labiausiai ji žinoma būtent dėl šio vaidmens, K.Davael, kaip rašo „The List“, taip pat yra modelis, dainininkė, dainų ir scenarijų autorė.

Youtube.com ir „Instagram“ nuotr. /Kiami Davael
Youtube.com ir „Instagram“ nuotr. /Kiami Davael

Ji aktyviai reiškiasi ir socialiniuose tinkluose, kur dalijasi asmenukėmis, nuotraukomis iš praeities ir gerbėjų jai atsiunčiamu turiniu. K.Davael paskyrą instagrame seka beveik 52 tūkst. internautų.

Jimmy Karzas

Aktorius Jimmy Karzas įsiamžino turbūt vienoje įsimintiniausių filmo scenų – stebint visiems salėje susirinkusiems mokiniams jis yra priverstas suvalgyti didžiulį šokoladinį tortą.

Jimmy Karzas
Jimmy Karzas

Šiandien J.Karzas atrodo visiškai kitaip nei jo įkūnytas personažas. Po nedidelių vaidmenų filme „Vestuvių dainininkas“ ir televizijos seriale „Ligoninės priimamasis“, jis dvejus metus dirbo MTV kanale, o vėliau įstojo į osteopatinės medicinos mokyklą.

„Supratau norintis dirbti į paslaugas orientuotą darbą“, – sakė jis „The DO“ ir pridūrė, kad karjera pramogų industrijoje jam labai padėjo medicinoje, nes ankstesni darbai jį išmokė „būti viskam pasiruošusiam“ – net ir netikėtam jo scenos atkartojimui filmo „Matilda“ aktorių susitikime.

Jį galite išvysti čia:

VIDEO: Aktoriai Jimmy Karzas ir Pam Ferris 2013-aisiais atkartojo kultinę filmo „Matilda“ sceną

Pam Ferris

Paminėjus filmo pavadinimą tikriausiai ne vienam prieš akis išryškėja piktosios mokyklos direktorės atvaizdas. Tačiau ją įkūnijusi aktorė Pam Ferris sukūrė ir daugiau mums visiems pažįstamų personažų – filme „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“ ji suvaidino tetą Mardžę.

Nuo 2012 iki 2016 metų P.Ferris vaidino televizijos seriale „Call The Midwife“. Jos įkūnytas Sesers Evangelinos personažas buvo itin mylimas žiūrovų. Kol kas nežinoma, ką 71-erių aktorė veikia šiuo metu.

Youtube.com/Pam Ferris
Youtube.com/Pam Ferris

Danny DeVito

Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Danny DeVito
Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Danny DeVito

Aktorius Danny DeVito – bene garsiausia filme „Matilda“ vaidinusi kino žvaigždė. Jis įkūnijo daiktus mintimis judinti galinčios mergaitės tėtį, užsiimantį neteisėtais dalykais pardavinėjant naudotus automobilius, skriaudžiantį savo dukrą ir sunaikinantį jos mylėtas knygas. Vaidmuo šiame filme tikrai nebuvo pirmasis aktoriaus pasirodymas prieš kameras. Jis nebuvo ir paskutinis.

Šiomis dienomis D.DeVito daugiausiai laiko praleidžia televizijos serialo „It’s Always Sunny in Philadelphia“ filmavimo aikštelėje.

Rhea Perlman

Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Rhea Perlman
Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Rhea Perlman

Kaip ir Matildos tėvas, jos motina nebuvo labai savo vaikus mylintys žmonės. Aktorės Rhea Perlman įkūnyta Zinija mieliau žaisdavo „Bingo“ nei rūpindavosi Matilda.

R.Perlman po sėkmingo pasirodymo visai šeimai skirtoje 1996-ųjų kino juostoje aktorės karjeros nenutraukė. Visai neseniai ją buvo galima išvysti seriale „The Mindy Project“, o 2017-aisiais „YouTube“ projekte „Me And My Grandma“.

Embeth Davidtz

Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Embeth Davidtz
Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Embeth Davidtz

Visiška priešingybė Matildos lankomos mokyklos direktorei ir motinai Zinijai yra jos mokytoja. Ji – geros širdies, mylinti ir kantri, tad vaikai ją iškart pamilsta. Ne išimtis ir Matilda, kurią filmo pabaigoje mokytoja įsivaikina.

Šį vieną šviesiausių filmo personažų puikiai suvaidino aktorė Embeth Davidtz. Po to ji aktorės karjerą tęsė tokiuose populiariuose televizijos serialuose kaip HBO „In Treatment“ ir „Reklamos vilkai“.

Prieš kelis metus darbo tempą E.Davidtz turėjo sulėtinti, kai 2013-aisiais jai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Bet be darbo aktorė sėdėti ilgai neketino ir savo gerbėjus nudžiugino pasirodžiusi seriale „Ray Donovan“.

Mara Wilson

Kad ir kaip stipriai atmintyje įstrigo anksčiau minėti filmo veikėjai, negalima pamiršti ir pagrindinės kino juostos žvaigždės Matildos. Ją įkūnijo aktorė Mara Wilson.

Pasirodo, tai nebuvo mergaitės debiutas prieš kameras. Prieš tai ji vaidino tokiuose kultiniais tapusiuose filmuose kaip „Ponia Dautfajė“ ir „Stebuklas 34-ojoje gatvėje“.

Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Mara Wilson
Youtube.com ir „Scanpix“ nuotr. /Mara Wilson

Po „Matildos“ M.Wilson dar nusifilmavo juostoje „A Simple Wish“. Nors ją retkarčiais dar buvo galima išvysti televizijos ir interneto serialuose, oficialiai aktorės karjerą ji baigė 2000-aisiais – po vaidmens filme „Thomas and The Magic Railroad“.

Savo tinklaraštyje M.Wilson aktorės darbą apibūdina kaip ne tokį linksmą, kokį jį įsivaizdavo ir vietoje to nusprendė imtis rašymo. Prieš keletą metų M.Wilson išleido knygą „Where Am I Now?“

Nors didžiajame kino ekrane 32-ejų aktorės ir galime ir nebeišvysti, visiškai su šia filmų industrija M.Wilson neatsisveikino. Ji užsiminė esanti didelė teatro gerbėja ir mėgstanti atlikti įgarsinimus, tad neturėtume nustebti jos vardą išvydę prie kitų projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius