-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valerie Trierweiler kritikuojama dėl atviros knygos apie Prancūzijos prezidento neištikimybę

Buvusi Prancūzijos pirmoji ponia Valerie Trierweiler, kuri trečiadienį nutraukė tylą dėl audringos santykių su prezidentu Francois Hollande'u pabaigos ir detaliai papasakojo apie savo reakciją į jo slaptą romaną, ketvirtadienį yra įnirtingai puolama dėl tos atsiminimų knygos.
Valerie Trierweiler ir Francois Hollande'as
Valerie Trierweiler ir Francois Hollande'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Netikėtus jos memuarus, kurie knygynuose pasirodė ketvirtadienį, premjeras Manuelis Vallsas pavadino „piktinančiais“, o dešiniųjų lyderė Marine Le Pen, kuri paprastai negaili kritikos Francois Hollande'ui, – „gėda Prancūzijai“.

Ankstesnė Francois Hollande'o partnerė Segolene Royal, jo keturių vaikų motina, kurią jis paliko dėl Valerie Trierweiler, taip pat „šlamštu“ pavadino knygoje esantį teiginį, kad Francois Hollande'as, kuris 2012 metais tapo pirmuoju per beveik du dešimtmečius Prancūzijos socialistų prezidentu, slapta niekina neturtinguosius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valerie Trierweiler knyga apie Francois Hollande'ą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valerie Trierweiler knyga apie Francois Hollande'ą

Knygoje „Ačiū už šią akimirką“ („Merci pour ce moment“) Valerie Trierweiler rašo, kad bandė nusižudyti prezidento miegamajame – perdozuoti migdomųjų, kai sausį iškilo aikštėn Francois Hollande'o romanas su aktore Julie Gayet.

Ji taip pat kelia klausimus dėl Francois Hollande'o, kuris, kaip žinia, yra pasakęs, kad jam „nepatinka turtuoliai“, socialistų mandato, tvirtindama, kad privačių pokalbių metu jis neturtinguosius vadindavo „bedančiais“, t. y. neveiksniais ir bejėgiais.

Segolene Royal ketvirtadienį ryte televizijai BFMTV kelis kartus pakartojo, kad nekomentuos asmeninio pobūdžio klausimų, tačiau reagavo primygtinai klausinėjama apie Francois Hollande'o neva panieką neturtingiesiems.

„Tai šlamštas, tai visiškai priešinga politiniam didžio kairiųjų lyderio įsipareigojimui“, – sakė ji.

„Ar manote, kad tai tiesa? – interviu ėmusiam žurnalistui atšovė Segolene Royal. – Ar galvojate, kad tai tiesa apie politiką, kurį pažįstate daug metų?“.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Valerie Trierweiler
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Valerie Trierweiler

„Politikus reikia vertinti pagal jų darbus“, – sakė ji ir pridūrė, kad Segolene Hollande'as dirbo dėl neturtingųjų.

Valerie  Trierweiler, kuriai – 49 metai, romanas su Francois Hollande'u užsimezgė 2005-aisiais, kai jis dar gyveno su Segolene Royal, kuri ir pati yra buvusi kandidatė į prezidentus.

Žavingai atrodančios žurnalistės visuomenė nemėgo ir prilipdė jai pravardę „Rottweiler“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žurnalas „Closer“ paskelbė apie Francois Hollande'o romaną su Julie Gayet
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žurnalas „Closer“ paskelbė apie Francois Hollande'o romaną su Julie Gayet

Marine Le Pen, dešiniųjų Nacionalinio fronto, kuris sparčiai didina savo rinkėjų gretas, lyderė, sakė, kad Valerie Trierweiler knyga yra itin nederamas sąskaitų suvedinėjimas ir tam tikra keršto forma.

Memuarai, kurie buvo parašyti slapta ir kurių ištraukas trečiadienį paskelbė blizgus žurnalas „Paris-Match“ bei dienraštis „Le Monde“, išleisti 200 tūkst. egzempliorių tiražu. Tačiau jo tikriausiai nepakaks, nes knyga jau tapo bestseleriu „Amazon France“, kur vos per dieną iškilo į pirmąją perkamiausių knygų sąrašo vietą ir šiuo atžvilgiu pranoko populiarųjį erotinį romaną „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius