Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Woody Allenas: nelikti gyventi Paryžiuje buvo blogiausias mano gyvenimo sprendimas

„Kaip ir daugelis kitų, nuomonę apie Paryžių susidariau žiūrėdamas amerikietiškus filmus. Įsimylėjau šį miestą nė karto jame neapsilankęs vien tik todėl, kad Holivudas jį be proto mylėjo. Su Prancūzijos sostine iškart asociavosi romantika, muzika, vynas, gražūs viešbučiai. Po to, kai ten apsilankiau, supratau, kad filmuose Paryžius buvo pavaizduotas toks, koks yra iš tiesų“, – apie savo pažintį su romantiškiausiu pasaulio miestu pasakoja režisierius Woody Allenas.
Kadras iš filmavimo aikštelės
Kadras iš filmavimo aikštelės / Filmo kūrėjų nuotr.

Šiuo metu kino teatruose galima pamatyti naujausią jo komediją „Vidurnaktis Paryžiuje“, kuri skambiai vadinama kino genijaus meilės atviruku Prancūzijos sostinei.

Kartą, kai draugai pasiūlė Paryžiuje apsigyventi, W.Allenas atsisakė, nes bijojo vienatvės, Niujorke paliktų draugų, be to prisipažino neturintis drąsos taip radikaliai keisti savo gyvenimo. „Dabar man tai yra sprendimas, kurio gailėjausi daugybę kartų“, – prisipažįsta visame pasaulyje puikiai žinomas vyras.

W.Alleno filmas „Vidurnaktis Paryžiuje“ puikiai pavaizduoja režisieriaus meilę šiam miestui. Jau pačios pirmosios trys romantinės komedijos minutės atskleidžia miesto nepaprastumą. Juosta prasideda gražiausiais Paryžiaus vaizdais be jokių dialogų, tačiau su žymiausiomis ir labiausiai lankytinomis vietomis – Eifelio bokštu, Luvru ir kt.

„Vidurnaktis Paryžiuje“ pasakoja istoriją apie rašytoją Džilą (akt. O.Wilsonas), kuris atostogų Prancūzijos sostinėje su žmona Inesa (akt. R.McAdams) bei jos tėvais metu netikėtai pasiklysta ir patenka į stebuklingąjį naktinio Paryžiaus pasaulį. Jis persikelia laiku ir sutinka visus garbinamus herojus: E. Hemingvėjų, S. Dali, S. Fitdžeraldą, P. Pikaso... visą XX a. pradžios genijų kompaniją.

 Ir kasnakt – vis ta pati kelionė praeitin.

Tuo tarpu realiame gyvenime Inesa ir būsimieji Džilo uošviai tampa vis irzlesni dėl naktinių Džilo klejonių: Inesos tėvas net nusamdo privatų detektyvą. Tačiau Džilas nė nemano atsisakyti naktinių pasivaikščiojimų. Jis jaučiasi atradęs tai, apie ką visuomet svajojo.

Šiuo metu Lietuvos kino teatruose jau rodomas „Vidurnaktis Paryžiuje“ – 41-asis talentingojo W. Alleno filmas, tapes tikru šių metų Kanų kino festivalio numylėtiniu bei pelnęs daugybę kritikų simpatijų bei pagyrų. Romantinėje komedijoje be Oweno Wilsono pamatysime Marion Cotillard, Rachel McAdams, Adrieną Brody. Čia kaip aktorė debiutavo ir Prancūzijos prezidento žmona Carla Bruni Sarkozy.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius