Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žanos Friskės tėvas siūlo, kaip padėti mirštančiai A.Zavorotniuk: „Dažniau atvežkite jos dukrelę“

Populiaraus serialo „Mano puikioji auklė“ žvaigždės Anastasijos Zavorotniuk gerbėjai ir kolegos meldžiasi, kad ketvirtosios stadijos smegenų vėžiu serganti aktorė kuo greičiau atsigautų. Taip pat nuo smegenų vėžio mirusios Žanos Friskės tėvas Vladimiras Anastasijos šeimai patarė atvežti aktorės mažąją dukrelę į ligoninę, praneša ompravda.eu. Mergytei spalio mėnesį sueis vieneri.
Anastasija Zavorotniuk, Žana Friskė,
Anastasija Zavorotniuk, Žana Friskė, / „Scanpix“ nuotr.

„Svarbiausia, kad jos būtų kartu. Šiai ligai nėra vaisto, šiandien ji nepagydoma. Visas paskutines dienas reikia būti šalia Nastios. Net jeigu ji be sąmonės, ji jaučia, kad jos artimieji yra šalia ir ją myli“, – patarė Žanos Friskės tėvas.

Kaip pasakojo Vladimiras, kai Žanai po sūnaus Platono gimimo buvo diagnozuota glioblastoma, ji jautė viską. Todėl šeima stengėsi kuo dažniau ją lankyti ligoninėje, kalbėtis, kartoti, kaip myli.

„Kai mes prie jos prisiartindavome ir paliesdavome ranką, jos pulsas visuomet būdavo greitesnis“, – pabrėžė vyras.

„Scanpix“ nuotr./Žanos Friskės tėvas Vladimiras
„Scanpix“ nuotr./Žanos Friskės tėvas Vladimiras

Tai esą padėjo jo rimtai sergančiai dukrai kovoti su liga.

„Žana norėjo būti su Platonu iki savo paskutinio atodūsio. Manau, kad taip yra teisinga. Jeigu yra įmanoma, leiskite jos dukrai lankytis kuo dažniau. Tai yra svarbu, patikėkite manimi“, – Teleprogramma.pro jį cituoja.

15min primena, kad serialo „Mano puikioji auklė“ žvaigždė 48 metų A.Zavorotniuk ligoninėje gydoma jau daugiau nei dvi savaites. Gazeta.ru skelbia, kad ji į ligoninę atvežta iš Lenkijos, kur gydėsi smegenų auglį.

Praėjusį penktadienį portalas „Mash“ paskelbė, kad aktorės būklė smarkiai pablogėjo. Gydytojai ją įvertino kaip kritinę. A.Zavorotniuk nustatyta smegenų edema – itin pavojinga gyvybei liga. Smegenų edema vadinama skysčių sankaupa smegenyse.

„Scanpix“ nuotr./Anastasija Zavorotniuk
„Scanpix“ nuotr./Anastasija Zavorotniuk

Vieno iš Rusijos onkologinių tyrimų centrų gydytojas onkologas Michailas Davydovas naujienų agentūrai FAN pasakojo, kad situacija yra kritinė. Šiuo atveju atlikti operacijos neįmanoma, vienintelis įmanomas būdas prailginti gyvenimą yra skiriant radiaciją ir stiprius vaistus.

„Tačiau nėra jokios priežasties kalbėti apie gydymą“, – pridūrė medikas.

Naujausiomis žiniomis, medikai nusprendė nutraukti intensyvų gydymą, aktorė stebima reanimacijoje.

Nuotr. iš instagram.com/a_zavorotnyuk/Anastasija Zavorotniuk
Nuotr. iš instagram.com/a_zavorotnyuk/Anastasija Zavorotniuk

Kotedžų rajono, kuriame stovi A.Zavorotniuk namas, gyventoja naujienų portalui kp.ru atskleidė, kad vasarą ją čia retai matydavo. „Aš maniau, kad į Ameriką pas dukrą išskrido. Bet paskui matau – Valia (aktorės motina – red.) nuolat verkia. Nastiai, ji papasakojo, labai skauda galvą, miegoti nebegali“, – sakė moteris.

Televizijos kanalo REN TV duomenimis, dėl sveikatos būklės aktorė nereaguoja į aplinką ir negali su niekuo bendrauti.

Taip pat kalbama, kad pasikeitė ir moters išvaizda. Anot kaimynų, pakito A.Zavorotniuk kūno sudėjimas, paskutinį kartą matyta moteris galvą slėpė po skarele.

Žiniasklaida apie A.Zavorotniuk sveikatos problemas ėmė rašyti rugpjūčio pabaigoje. Aktorė jau keletą mėnesių vengė viešumos. Leidinys „Tainy zviozd“ pranešė, kad po trečiojo vaiko gimimo 2018 m. rudenį gydytojai aptiko smegenų vėžį.

„Scanpix“ nuotr./Anastasija Zavorotniuk su vyru Peteriu Chernyshyovu
„Scanpix“ nuotr./Anastasija Zavorotniuk su vyru Peteriu Chernyshyovu

Gydytojų teigimu, situaciją apsunkino tai, kad auglys buvo pastebėtas nebe pirmoje stadijoje. Anot šaltinių, A.Zavorotniuk sveikatą tikrindavosi rečiau, nei reikėtų.

Vis dėlto daugelis Maskvos ligoninių puikiai pažįsta Anastasiją. Teigiama, kad moteris ne vienerius metus lanko onkologinėmis ligomis sergančius vaikus, pasakoja jiems istorijas, dovanoja dovanas.

A.Zavorotniuk yra susituokusi su garsiu Rusijos ledo čiuožėju Piotru Černyšovu. Pranešama, kad jis yra šalia žmonos ligoninėje.

A.Zavorotniuk labiausiai išgarsėjo auklės Vikos vaidmeniu humoro seriale „Mano puikioji auklė“. Šis serialas keletą metų rodytas ir Lietuvoje. Ji taip pat vaidino daugelyje kitų serialų, filmavosi kine, vaidino Olego Tabakovo teatro spektakliuose.

A.Zavorotniuk gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius