Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: JK karališkoji šeima slapta priėmė pabėgėlius iš Ukrainos

Karališkosios šeimos nariai be to, kad aukoja pinigų ir viešai remia labdaros Ukrainai prašymus, bet ir, kaip pranešama, suteikia būstą pabėgėliams, praneša britų naujienų portalas „Daily Express“, remdamasis šaltiniais.
Britanijos karalienė Elizabeth II
Britanijos karalienė Elizabeth II / Vida Press nuotr.

Per pastaruosius tris mėnesius pagal vyriausybės programas į Jungtinę Karalystę atvyko beveik 54 000 žmonių iš Ukrainos.

Tačiau karališkosios šeimos narių ir tų, kuriems jie padeda, tapatybė lieka neaiški. Karališkosios šeimos nariai nori, kad jų indėlis liktų slaptas.

Bakingemo rūmai, kurie kovo mėn. pareiškė, kad karališkoji šeima ieško įvairių būdų, kaip suteikti praktinę pagalbą ir paramą ukrainiečiams, atsisakė pateikti daugiau informacijos.

Rūmų atstovas spaudai sakė: „Teikiame pagalbą įvairiais būdais, tačiau daugiau komentarų neteiksime.“

Šeima prisideda prie pagalbos teikimo po to, kai karalienė, princas Charlesas ir jo žmona Camilla bei princas Williamas ir jo žmona Kate paaukojo daugybę pinigų organizacijai, kuri Ukrainai surinko daugiau kaip 300 mln. svarų.

Karalienė Elizabeth II savo paramą Ukrainai išreiškė ir kitais subtilesniais būdais: Vindzoro pilyje ji dėvėjo Ukrainos geltonos ir mėlynos spalvos drabužius ir užsakė šios šalies spalvų gėlių kompozicijas.

„Tokie dalykai nėra atsitiktiniai“, – „Daily Express“ sakė aukšto rango šaltinis.

Ne tokie santūrūs kaip monarchė, Čarlzas, Camilla, Williamas ir Kate per susitikimus su ukrainiečių diaspora Didžiojoje Britanijoje pasisakė prieš Rusijos agresiją ir pažadėjo remti Ukrainos kovą. Karalienės pusbrolis Kento princas Michaelas, protestuodamas prieš invaziją, grąžino Kremliui Rusijos apdovanojimą – Draugystės ordiną.

Šios savaitės pradžioje per kelionę po Kanadą Charlesas ir Camilla susitiko su ukrainiečių pabėgėliais Otavoje, kur Camilla vienai šeimai, palikusiai tėvą kovoti, pasakė: „Mes labai jus palaikome. Mes tikrai labai dėl jūsų nerimaujame.“

Kovo mėnesį lankydamasis Ukrainos kultūros centre Londone princas Williamas sakė: „Mūsų kartai labai svetima tai matyti Europoje. Mes visi esame šalia jūsų. Mes galvojame apie jus. Mes jaučiamės tokie nereikalingi.“

Jis gyrė Ukrainos žmones už jų dvasią ir sakė pagalbą siunčiantiems savanoriams: „Mes jau matėme daug tos ukrainiečių dvasios. Laikykitės kartu. Visi yra šalia jūsų. Mes jus užjaučiame, tikrai užjaučiame.“

Williamas ir Kate taip pat pasiūlė savo karališkojo fondo lėšomis teikti paramą ukrainiečiams, turintiems psichikos sveikatos problemų dėl karo baisumų.

Vida Press nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine
Vida Press nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine

Daugiau nei 150 000 britų suteikė prieglobstį savo nuosavybėje Ukrainos pabėgėliams pagal Vyriausybės programą „Namai Ukrainai“ ir, nepaisant kai kurių pradinių problemų, Vyriausybė pasidžiaugė, kad ši programa ir Ukrainos šeimų programa buvo sėkmingos.

Karalienė kontroliuoja daug nekilnojamojo turto Vindzore ir savo privačiose valdose Sandringame ir Balmorale. Vien Sandringame yra daugiau kaip 300 gyvenamųjų ir komercinių patalpų, iš kurių daugelis nuomojamos.

Be to, 96 metų monarchė kasmet gauna daugiau kaip 20 mln. svarų sterlingų pajamų iš Lankasterio kunigaikštystės – 45 000 akrų žemės ir nekilnojamojo turto centrinėje Londono dalyje ir Šiaurės Anglijoje. Tačiau dienraščiui „Daily Express“ susisiekus su hercogyste, jos atstovė spaudai teigė, kad hercogystė neturi jokio laisvo nekilnojamojo turto ir negalėjo padėti ukrainiečių pabėgėliams.

Princas Charlesas taip pat gauna daugiau kaip 20 mln. svarų sterlingų per metus iš Kornvalio kunigaikštystės – 135 000 akrų turto, išsidėsčiusio 23 grafystėse, daugiausia pietvakarių Anglijoje. Tačiau, pasak jam artimų šaltinių, jam taip pat sunkiai sekasi rasti nekilnojamojo turto pabėgėliams. „[Pagalba] neatmestina, bet šiuo metu nieko nevyksta“, – sakė vienas jam artimas šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius