Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždės nebenori tobulos šypsenos – moka tūkstančius už dantis su trūkumais

Daugumai žmonių svajojant apie baltą holivudine vadinamą šypseną, tikrajame Holivude pamažu įsivyrauja nauja mada – žvaigždės į savo odontologus kreipiasi tam, kad šie jų šypsenoms suteiktų netobulų dantų įvaizdį.
Jessica Simpson, Mattas Damonas, Kate Hudson,
Jessica Simpson, Mattas Damonas, Kate Hudson / Vida Press nuotr.

Kai aktorius Benas Fosteris ruošėsi vaidmeniui 2016-aisiais kino ekranuose pasirodžiusiai juostai „Bet kokia kaina“ („Hell Or High Water“), jis norėjo, kad jo įkūnijamas personažas atrodytų kuo tikroviškiau ir šiurkščiau, tad įsigijo grąžtą ir besisukančią jo galvutę nukreipė į savo priekinį dantį, taip bent minimaliai bandydamas sudarkyti savo tobulą šypseną.

Filmo prodiuserius aktoriaus veiksmo rezultatas taip išgąsdino, kad jie išsiuntė B.Fosterį pas vietinį Naujosios Meksikos, kur buvo filmuojama kino juosta, odontologą padarytam įtrūkimui sutaisyti.

Vida Press nuotr./Aktoriai Chrisas Pane'as ir Benas Fosteris filmo „Bet kokia kaina“ premjeroje
Vida Press nuotr./Aktoriai Chrisas Pane'as ir Benas Fosteris filmo „Bet kokia kaina“ premjeroje

Po metų aktoriui atiteko vaidmuo filme „Priešai“ („Hostiles“). Ir tąkart jis nusprendė savais metodais pakoreguoti išvaizdą, bet galiausiai suprato, kad privalo atitaisyti padarytą žalą ir vėl susigrąžinti holivudinę šypseną. B.Fosteriui dantys buvo sutvarkyti juos padengus laminate – plona porceliano arba presuotos keramikos plokštele, dar vadinama venyru.

Dėl negražių, kreivų ir kitaip nei daugumos atrodančių dantų savimi nepasitiki gerokai daugiau kino garsenybių, nei įsivaizduojate. Tai suprantama, nes, kai į tave ekrane žiūri tūkstančiai žmonių, neatkreipti dėmesio į šypseną neįmanoma. Tad jie yra pasiryžę bet kokiais būdais ir bet kada susitvarkyti net ir mažiausią pokytį patyrusius dantis.

Puikus to pavyzdys – režisierė ir manekenė Christy Turlington. Atostogų su vyru Edu Burnsu Italijoje metu ji nusiskėlė dantį. Net būdama Florencijoje ji susirado savo odontologą Greggą Lituchy.

„Jis palydėjo mane pas vietinį odontologą ir prižiūrėjo visą procesą. Buvau labai dėkinga. Mano šypsena visada buvo mano geriausia savybė tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime“, – pasakojo manekenė ir filmų kūrėja.

 Chriso Collso, Gordono Von Steinerio nuotr./Christy Turlington
Chriso Collso, Gordono Von Steinerio nuotr./Christy Turlington

Holivude aktoriaus šypsena yra tokia svarbi, kad kino industrijos profesionalai, kurių dantys pageltę ar kreivi, net gali susidurti su problemomis ieškodami darbo.

„Į mane kreipėsi jauna aktorė, kuri vis buvo kviečiama į pakartotines atrankas, bet taip ir nesulaukdavo pasiūlymų vaidinti, – atskleidė Beverli Hilso odontologas Davidas Keenas, kurio klientų sąrašą papildė Lievo Shreiberio, Johnny Deppo ir Amy Poehler pavardės. – Pakeitėme jos šypseną ir ji iškart buvo pasamdyta serialui.“

Odontologai garbinami kaip žvaigždės

Holivudas žino spindinčios šypsenos vertę ir su tais, kurie gali tokias suteikti, elgiasi atitinkamai. „Gavau gerą vietą renginyje, o šalia manęs sėdėjo vyras, kurį, rodos, pažinojo visi, – pasakojo filmų prodiuseris ir žurnalo „The Real Deal“ vienas įkūrėjų Amiras Korangy. – Per pertrauką prie jo priėjo Heidi Klum ir apsikabino, tada su juo pasisveikino 50 Cent. Pasiteiravau jo, ar jis dirba filmų industrijoje. Jis papurtė galvą ir atsakė esantis visų jų odontologas. Kai paskutinį kartą lankiausi pas jį, ten sutikau Bruce’ą Springsteeną ir Jimą Dolaną.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Heidi Klum
AFP/„Scanpix“ nuotr./Heidi Klum

Tačiau karjerai tikrai pagelbėjantys pokyčiai nėra pigūs. Kaip rašoma „The Hollywood Reporter“, pilnas šypsenos sutvarkymas, kurio metu laminate padengiama maždaug 16–20 dantų, kainuoja nuo 2000 iki 4000 dolerių (maždaug nuo 1820 iki 3640 eurų) už dantį, tad susidaro išties nemaža suma.

Porcelianinės laminatės – dažniausias Holivudo žvaigždžių pasirinkimas – išpopuliarėjo dar devintajame dešimtmetyje ir nuo to laiko gerokai patobulėjo.

„Jei žiūrėtumėte filmus su aktorėmis Faye Dunaway ir Diane Keaton, kurtais devintajame dešimtmetyje, pamatytumėte, kad laminatėmis padengti tik viršutiniai dantys, o apatiniai – ne, ir dėl to jie neatrodo vienodai, – pastebėjo Niujorko odontologas Marcas Lowenbergas. – Dabar taip jau nebėra.“

Kadras iš filmo/Diane Keaton komedijoje „Knygų klubas“
Kadras iš filmo/Diane Keaton komedijoje „Knygų klubas“

Anksčiau primatavimai venyrams būdavo atliekami žiaukčioti priverčiančiais prietaisais, o dabar šį nemalonų veiksmą pakeitė įvairūs lazeriai. Agresyviai pacientų dantų paviršiaus gludinti nebeturi ir patys odontologai. Naujas plonas porceliano sluoksnis yra uždedamas ant originalaus danties.

Garsus Beverli Hilso odontologas Kevinas Sandsas, atsakingas už aktorės Emmos Stone ir dainininko Justino Bieberio šypsenas, sakė, kad pailgėjo ir laminačių galiojimo trukmė – iki 15–20 metų.

„Instagram“ nuotr./Justinas Bieberis ir Sofia Richie
„Instagram“ nuotr./Justinas Bieberis ir Sofia Richie

Tačiau norint turėti holivudinę šypseną neužtenka tik atlikti primatavimų ir pagaminti dantis. Labai svarbu patiems dantims suteikti kuo natūralesnį įvaizdį, o tuo užsiima vadinamieji dantų apdailininkai.

„Ne ką mažiau svarbūs ir teptukais dirbantys profesionalai, nes pacientai į mus kreipiasi turėdami labai specifinius reikalavimus, – pasakojo K.Sandsas. – Pavyzdžiui, moterys dažniausiai nori, kad dantys būtų suapvalintais kampais.“

Holivudinė šypsena nebėra geidžiamiausia?

Tačiau tendencijos keičiasi ir tai vyksta ne tik mados pasaulyje. Pasak garsių odontologų, šiemet itin daug pacientų reikalauja, kad jų laminatės atrodytų kuo natūraliau, natūrali būtų ir jų spalva.

Tai daroma siekiant kuo tikroviškiau atkurti aktorių įkūnijamus personažus, jų išvaizdą, nes, pavyzdžiui, jei filmo veiksmas vyksta prieš porą šimtų metų, tuo laikotarpiu gyvenę žmonės tikrai negalėjo pasigirti akinančiai baltais ir sveikais dantimis.

„Pusė pacientų grįžta būtent tokiems pokyčiams“, – atskleidė garsenybių Matto Damono, Beno Afflecko, Kate Hudson, Tomo Hankso, Joaquino Phoenixo, Pink ir Cher odontologas Jonas Marashi. – Išpopuliarėjus kosmetinei odontologijai, dantis padengti laminatėmis buvo garbės reikalas – tai prilygo naujausiai dizainerio rankinei. Tačiau dabar ši procedūra priskiriama prie plastinės chirurgijos ir žmonės nenori atrodyti taip, lyg būtų pakeitę šypseną. Vis dažniau tenka šypsenai sukurti trūkumą, kuris atspindėtų žmogaus asmenybę.“

AOP nuotr./Jennifer Lopez ir Benas Affleckas
AOP nuotr./Jennifer Lopez ir Benas Affleckas

J.Marashis atskleidė vienam pagrindinių kanalo CBS veiksmo serialo aktorių, kuris nebuvo patenkintas savo nauja akinančia šypsena, sugrąžinęs paauglystės laikų dantis, kurie toli gražu nebuvo patys tobuliausi.

„Beprotiška, kokie dideli ir balti buvo jo nauji dantys. Jis atsinešė vidurinėje mokykloje darytą nuotrauką, kurioje jo dantys buvo maži ir šiek tiek pageltę, o priekinis dantis turėjo įskilimą. Jis atrodė geriau turėdamas šį trūkumą. Sukūriau beveik identiškus nuotraukoje įamžintus dantis su nedideliais patobulinimais. Padariau net tą įtrūkimą“, – pasakojo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius