Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardžios iškylų sezono naujienos

Šilti vasaros vakarai sunkiai įsivaizduojami be vaišių po atviru dangumi. Nors lietuviai tradiciškai pirmenybę vis dar atiduoda šašlykams, vis dažniau ant kepsninės čirška ir kiti gardūs patiekalai – mėsos vėrinukai, žuvis, daržovės ar sūris. Kad kiekvienas rastų, kuo pasimėgauti, „Maxima“ pristato visą rinkinį gurmaniškų naujovių, skirtų iškyloms po atviru dangumi.
Iškyla gamtoje
Iškyla gamtoje / „Maximos“ nuotr.

Dar net neatėjus savaitgaliui dažna šeima ima kurti savaitgalio iškylos meniu. Ir nors dalis tautiečių mėsą kepimui kepsninėje mėgsta ruošti patys, tačiau daugelis – taupydami laiką ir pasitikėdami patyrusių meistrų ištobulintais receptais – marinuota mėsa apsirūpina parduotuvėje. “Per daugelį metų mūsų gamybos meistrai ištobulino mėsos marinavimo receptus, užsitikrinome aukštą šviežios mėsos kokybę ir taip pelnėme aukštą įvertinimą. Tad iškylautojai vis dažniau renkasi “Maxima” mėsos meistrų paruoštus mėsos gaminius nei namuose mėsą marinuoja patys“, – teigia Aidas Poleninas, MAXIMA LT, UAB, Maisto gamybos departamento direktorius.

Pirmenybė – šašlykams

Kaip teigia prekybos tinklo “Maxima” atstovai, dažniausiai lietuviai perka marinuotus kiaulienos šašlykus, tačiau pirkėjai tampa vis reiklesni, ieškantys naujovių, tad jiems kasmet pateikiamas vis platesnis kepimui paruoštų gaminių asortimentas.

Pirkėjai nuo seno yra pamėgęne tik šašlykus, bet ir dešreles, skirtas kepimui ant grotelių – jų galima rasti pačių įvairiausių: ir su švelnesniais, ir su aštresniais prieskoniai, ilgų ir plonyčių arba storesnių. Šiuos gaminius itin paprasta iškepti, o mėgsta juos ir maži, ir dideli. Taip pat populiari ir marinuota vištiena, kuri itin greitai iškepa ir ypač tinkama mėgstantiems lengvesnius mėsos patiekalus.

Naujovės sudomins net išrankiausius

„Pastebime, kad į maisto gaminimo kultūrą Lietuvoje skverbiasi ir naujos kūrybiškos idėjos. Daugelis mūsų klientų neapsiriboja tik tradiciniais šašlykais, bet mielai išbando ir įmantresnius kepti ant grotelių skirtus patiekalus. Dažnai iškyloje šalia šašlykų jau kepami ir kebabai, svetur populiarūs didkepsniai, sūris“, – pastebi A. Poleninas.

Šiais metais “Maximos” marinuotai mėsai skirtose vitrinose pirkėjai gali rasti ir išbandyti ne vieną naujovę – pazvyzdžiui, kiaulės šonkaulių mėlynių marinate, kiaulienos sprandinės kalvadoso ir sviestiniame marinate bei kitų netradicinių gaminių. Be pikantiškame ar švelniame marinate paruoštų šašlykų, naminių dešrelių, galima įsigyti ir įvairaus skonio kebabų, marinuotos šoninės. Svarbu tai, kad mėsa į parduotuves ne tik pristatoma vietos gamintojų, tačiau ir kasdien marinuojama bei iškart pateikiama vitrinose, todėl visada yra šviežia.

Neliks nuskriausti ir sūrio mėgėjai – jie gali rinktis ne vieną kepimui tinkamą sūrio rūšį.

Susipažinti su mėsos meistrų paruoštomis sezono naujovėmis ir apsispręsti, ką įsigyti iškylai, galima iki par birželio 26 dienos – tą padarysite sudalyvavę „Meistro kokybės“ grilio gaminių degustacijose.

Skaičiai: šiltais vasaros savaitgaliais „Maxima“ tinkle nuperkama:

  • – daugiau kaip 90 tonų šašlykų
  • – 550 kg dešrelių
  • – daugiau kaip 200 kg marinuotos paukštienos.

Patarimai susiruošusiems kepti

  • – Kepti kepsninėje pradėkite tik tada, kai anglys pasidengs pilkai baltu pelenų sluoksniu. Prieš dedant pirmąją produktų porciją, groteles sutepkite augaliniu aliejumi ir stipriai įkaitinkite – tuomet mėsa neprilips.
  • – Nepridėkite per daug produktų ant grotelių, nes jie iškeps nevienodai. Medinius iešmus bent 30 min. pamirkykite vandenyje prieš verdama ant jų produktus, kad neužsidegtų. Jeigu pamiršote, galus apvyniokite folija.
  • – Stenkitės nenaudoti per daug aliejaus, nes produktai varvės ir anglys gali vėl įsiliepsnoti, o tuomet patiekalas sudegs.
  • – Jei spustelėjus kepamą mėsą ji įdumba, viduje ji dar neiškepusi, jei elastinga – viduje bus rausva, jei jos nebegalima įspausti, kepsnys bus gerai iškepęs.
    Maximos nuotr./Maxima logotipas
    „Maximos“ nuotr./„Maxima“ logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius