-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Maxima“ kviečia į gausų žuvies turgų

Nuo to, kiek dėmesio skiriame mitybai ir fiziniam aktyvumui, žymia dalimi priklauso ir mūsų savijauta. Geras pasirinkimas siekiantiems valgyti kuo sveikesnį maistą - vartoti kuo daugiau žuvies ir jūros gėrybių. Prekybos tinklas „Maxima“ nuo spalio mėnesio pirkėjams pristato naujieną – dar turtingesnį žuvies skyrių asortimentą. Nuo šiol čia rasite tiek daug įvairios rūšies žuvies, jog nesunkiai pasijusite it tikrų tikrausiame žuvų turguje, kuriame galima paragauti, kad ir ryklienos.
Žuvis
Žuvis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pristatant „Maxima“ žuvų turgų spalio 9 dieną Vilniuje prekybos tinklo „Maxima“ meistrai kartu su kolegomis iš Ispanijos pagamino rekordinio dydžio paeliją, nacionalinį ispanišką patiekalą iš ryžių, žuvies ir jūros gėrybių. Patiekalui sunaudota beveik 40 kilogramų įvairių rūšių žuvies, daugiau kaip 30 kilogramų įvairių rūšių jūros gėrybių, 25 kilogramai daržovių ir keliolika kilogramų ryžių.

Žuvis už patrauklią kainą

Žuvies patiekalai ant lietuvių stalo visada buvo gana populiarūs – anot statistikos, vienas Lietuvos gyventojas per metus suvalgo vidutiniškai apie 16 kg žuvies. Tai gali atrodyti gana nemažai, tačiau, pavyzdžiui, vienam ispanui tenka daugiau kaip 40 kg! Mūsų šalyje jūros gėrybės ir žuvis kartais vis dar prilyginamos prabangos produktams, tačiau prekybos tinkle „Maxima“ kiekvieną savaitę vykstančių akcijų metu galima įsitikinti, jog taip nėra – jūros produktų galima įsigyti ir už labai patrauklią kainą.

Į „Maximos“ prekybos tinklo parduotuves keliauja apie 70 pavadinimų įvairių žuvų ir jūros gėrybių iš Norvegijos ir Prancūzijos žuvų turgų ir sužvejotų Lietuvoje, – teigė T.Marcinkevičius.

Vilios degustacijos ir akcijos

Pasak  „Maximos“ Maisto prekių pirkimo departamento direktorius Tomo Marcinkevičiaus, iš visame pasaulyje garsėjančių Prancūzijos ir Norvegijos žuvų turgaviečių šviežios žuvys ir jūros gėrybės į parduotuves pristatomos kas kelios dienos. O nuo spalio mėnesio ir šiaip jau gausi žuvies pasiūla tapo dar turtingesnė – klientai kviečiami įsigyti egzotiškesnių rūšių, galbūt iki šiol dar nėsyk neragautos žuvies – tunų, otų, ryklių, didžiųjų jūrinių ešerių, kardžuvių, afrikinių šamų, paprastųjų kefalių ir dar daugelį kitų. „Visą šį mėnesį klientus maloniai stebinsime specialiomis kainomis, todėl šių žuvų ar jūros gėrybių mūsų parduotuvėse galės įsigyti  ir paragauti visi norintys“, – sakė T.Marcinkevičius.

Lietuviai dar tik atranda žuvį, todėl natūralu, kad žinių, kaip gaminti ją bei jūros gėrybes, dar trūksta.  Todėl „Maximoje“, žuvies skyriuje, klientai ras ir informacijos apie egzotiškesnes žuvies rūšis ir siūlomus receptus. Čia pat parduotuvėse žuvis bus ir kepama, pagal „Maximos“ meistrų receptus paruoštos žuvies ar jūros gėrybių galės paragauti visi parduotuvių klientai.

Dirbs ir žuvies specialistai iš Ispanijos

Visą spalį „Maximos“ žuvies skyriuose kartu su vietiniais darbuotojais triūsia ir savo patirtimi dalijasi meistrai iš Ispanijos. Jie ne tik moko ir dalinasi praktinėmis žiniomis su parduotuvių darbuotojais, bet ir savo gebėjimus demonstruoja klientams. Šie gali paprašyti išdoroti pasirinktą žuvį, paruošti jos filė ar supjaustyti norimais gabalėliais, tad namuose beliks susirasti keptuvę, mėgstamų prieskonių ir po keliolikos minučių mėgautis sveiku patiekalu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius