Pristatant „Maxima“ žuvų turgų spalio 9 dieną Vilniuje prekybos tinklo „Maxima“ meistrai kartu su kolegomis iš Ispanijos pagamino rekordinio dydžio paeliją, nacionalinį ispanišką patiekalą iš ryžių, žuvies ir jūros gėrybių. Patiekalui sunaudota beveik 40 kilogramų įvairių rūšių žuvies, daugiau kaip 30 kilogramų įvairių rūšių jūros gėrybių, 25 kilogramai daržovių ir keliolika kilogramų ryžių.
Žuvis už patrauklią kainą
Žuvies patiekalai ant lietuvių stalo visada buvo gana populiarūs – anot statistikos, vienas Lietuvos gyventojas per metus suvalgo vidutiniškai apie 16 kg žuvies. Tai gali atrodyti gana nemažai, tačiau, pavyzdžiui, vienam ispanui tenka daugiau kaip 40 kg! Mūsų šalyje jūros gėrybės ir žuvis kartais vis dar prilyginamos prabangos produktams, tačiau prekybos tinkle „Maxima“ kiekvieną savaitę vykstančių akcijų metu galima įsitikinti, jog taip nėra – jūros produktų galima įsigyti ir už labai patrauklią kainą.
Į „Maximos“ prekybos tinklo parduotuves keliauja apie 70 pavadinimų įvairių žuvų ir jūros gėrybių iš Norvegijos ir Prancūzijos žuvų turgų ir sužvejotų Lietuvoje, – teigė T.Marcinkevičius.
Vilios degustacijos ir akcijos
Pasak „Maximos“ Maisto prekių pirkimo departamento direktorius Tomo Marcinkevičiaus, iš visame pasaulyje garsėjančių Prancūzijos ir Norvegijos žuvų turgaviečių šviežios žuvys ir jūros gėrybės į parduotuves pristatomos kas kelios dienos. O nuo spalio mėnesio ir šiaip jau gausi žuvies pasiūla tapo dar turtingesnė – klientai kviečiami įsigyti egzotiškesnių rūšių, galbūt iki šiol dar nėsyk neragautos žuvies – tunų, otų, ryklių, didžiųjų jūrinių ešerių, kardžuvių, afrikinių šamų, paprastųjų kefalių ir dar daugelį kitų. „Visą šį mėnesį klientus maloniai stebinsime specialiomis kainomis, todėl šių žuvų ar jūros gėrybių mūsų parduotuvėse galės įsigyti ir paragauti visi norintys“, – sakė T.Marcinkevičius.
Lietuviai dar tik atranda žuvį, todėl natūralu, kad žinių, kaip gaminti ją bei jūros gėrybes, dar trūksta. Todėl „Maximoje“, žuvies skyriuje, klientai ras ir informacijos apie egzotiškesnes žuvies rūšis ir siūlomus receptus. Čia pat parduotuvėse žuvis bus ir kepama, pagal „Maximos“ meistrų receptus paruoštos žuvies ar jūros gėrybių galės paragauti visi parduotuvių klientai.
Dirbs ir žuvies specialistai iš Ispanijos
Visą spalį „Maximos“ žuvies skyriuose kartu su vietiniais darbuotojais triūsia ir savo patirtimi dalijasi meistrai iš Ispanijos. Jie ne tik moko ir dalinasi praktinėmis žiniomis su parduotuvių darbuotojais, bet ir savo gebėjimus demonstruoja klientams. Šie gali paprašyti išdoroti pasirinktą žuvį, paruošti jos filė ar supjaustyti norimais gabalėliais, tad namuose beliks susirasti keptuvę, mėgstamų prieskonių ir po keliolikos minučių mėgautis sveiku patiekalu.