Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos vyriausybė turizmo milžinei TUI suteiks 1,8 mlrd. eurų paskolą

Vokietijos turizmo milžinė TUI trečiadienį pranešė pasirašiusi 1,8 mlrd. eurų paskolos susitarimą su Vokietijos vyriausybe, kuris padės bendrovei išsilaikyti tuo metu, kai nuo koronaviruso pandemijos smarkiai nukentėjo kelionių pramonė.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“/AP nuotr.

Tarpinė paskola bus išduota per Vokietijos valstybinį skolintoją „KfW“ ir bus naudojama TUI kredito linijai sustiprinti.

„KfW“ ir TUI patvirtina, kad su vyriausybe pasirašė susitarimą dėl 1,8 mlrd. eurų tarpinės paskolos“, – sakoma grupės pranešime.

Tai yra vienas iš didžiausių pavyzdžių, kai vokiečių bendrovės naudojasi didžiuliu valstybės pasiūlytu gelbėjimo paketu, kurio tikslas – sušvelninti pandemijos poveikį didžiausiai Europos ekonomikai.

Visuotinis karantinas, įvestas siekiant sustabdyti viruso plitimą, paralyžiavo keliones, o TUI viešbučiai, skrydžiai ir kruiziniai laivai liko tušti.

„Privalome įveikti šią precedento neturinčią globalią situaciją“, – pareiškė TUI vadovas Fritzas Joussenas, primindamas, kad bendrovė 2020 metus, iki prasidedant pandemijai, pradėjo turėdama „ypač daug užsakymų“.

„Dabar intensyviai ruošiamės tam metui, kai pratęsime veiklą po koronavirusinės krizės ir tvirtai tikime, kad žmonės ir toliau norės keliauti bei tyrinėti kitas šalis ir kultūras“, – pridūrė F.Joussenas.

TUI anksčiau buvo pranešusi, jog valstybės paskola bus naudojama grupės kredito linijoms bankuose padidinti, suteikiant galimybę naudotis „finansiniais ištekliais ir kredito linijomis, siekiančioms iš viso 3,1 mlrd. eurų“.

Vokietijos vyriausybė yra pažadėjusi „neribotą“ kreditą, kuris padės įmonėms įveikti koronaviruso sukeltą krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius