Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučių namų renovacijos darbai Alytuje prasidės gegužės mėnesio pabaigoje

Daugiabučių namų renovacija – tai ko gero viena aktualiausių ir daugiausiai diskusijų keliančių temų. Tuo buvo galima įsitikinti ir kovo 13 d. Alytaus miesto savivaldybėje vykusiame savivaldybės vadovų, daugiabučių namų bendrijų pirmininkų, statybos įmonių ir banko atstovų susitikime.
Namų renovacija Švenčionyse
Namų renovacija Švenčionyse / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kokiomis sąlygomis vienas iš Dzūkijos sostinėje įsikūrusių bankų filialų – Šiaulių bankas – ketina pagelbėti renovuoti daugiabučius pasiryžusioms bendrijoms, kaip renovacijos procesuose sekasi dalyvauti statybos įmonėms ir su kokiomis problemomis susiduria daugiabučių namų bendrijos, susitikime domėjosi Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Janis Laurinaitis ir visi įsibėgėjančiu daugiabučių namų renovacijos procesu besidomintys asmenys.

Šiuo metu Alytuje yra parengta 18 investicinių daugiabučių renovacijos projektų, pritarta 16 projektų finansavimui,  paskelbti  9 daugiabučių namų renovacijos rangos darbų viešųjų pirkimų konkursai, 5 jau įvyko.

Kaip teigė AB Šiaulių banko administracijos vadovo pavaduotojas Viktoras Budraitis, bankas siūlo renovuoti daugiabučius pasiryžusiems  alytiškiams imti kreditą 20 metų laikotarpiui, eurais su 3 proc. fiksuota kredito metine palūkanų norma, nereikalaujant jokio pradinio įnašo ar užstato. Vienam daugiabučiui namui būtų sudaroma viena kreditavimo sutartis. Kredito suma negali būti didesnė už statybos darbų vertę, kuri numatyta daugiabučio namo atnaujinimo projekte. Kredito lėšos bus išmokamos tiesiai rangovui po investiciniame plane numatytų darbų  (dalies darbų) atlikimo. Pasak banko atstovo, tam, kad daugiabučių namų bendrijai būtų suteiktas kreditas, reikalingas 60 proc. daugiabučio namo butų savininkų pritarimas imti kreditą. Taip pat daugiabučio namo butų savininkai, turintys daugiau kaip 60 dienų pradelstų įsipareigojimų, viršijančių 600 Lt sumą nors vienai komunalines paslaugas teikiančiai įmonei ar daugiabučio namo bendrojo naudojimo patalpų valdytojui, neturi viršyti 10 proc.

Pasak Alytaus energetinio efektyvumo didinimo agentūros direktoriaus Prano Jaciunsko, šiuo metu Alytuje yra parengta 18 investicinių daugiabučių renovacijos projektų, pritarta 16 projektų finansavimui,  paskelbti  9 daugiabučių namų renovacijos rangos darbų viešųjų pirkimų konkursai, 5 jau įvyko.  Daugiabučių namų renovacijos darbus Alytuje vykdys UAB „Alkor“ , IĮ „V. Žilinskis ir KO“, UAB „VA statyba“.

Kaip teigė Alytaus energetinio efektyvumo didinimo agentūros direktorius Pranas Jaciunskas, planuojama, kad pasibaigus viešųjų pirkimų procedūroms renovacijos darbai Alytaus mieste įsibėgės šių metų gegužės mėnesio pabaigoje.

Pasiteiravus su kokiomis problemomis susiduria renovacijos darbus ketinančios vykdyti įmonės, statybos įmonių atstovai akcentavo, kad dažniausiai parengti investiciniai projektai prasilenkia su statybos įmonių siūlomomis kainomis ir pateikė pavyzdį – renovuoti savo būstą ketinantys Volungės g.  29 namo gyventojai tikisi, jog jų daugiabutis bus renovuotas už 527 tūkst. Lt, tačiau statybininkai visus numatytus darbus gali pasiūlyti atlikti už 710 tūkst. Lt sumą. Dėl tikrovės neatitinkančių investiciniuose projektuose nurodytų kainų dažniausiai ilgai neįvyksta viešųjų pirkimų konkursas ir jį tenka organizuoti iš naujo.

Alytaus miesto savivaldybės meras J. Krasnickas taip pat pastebėjo, kad netinkamai parengtų investicinių projektų priežastis – investicinių projektų rengėjams nenumatyta jokia atsakomybė, dėl šios priežasties didžiausias  dėmesys buvo skiriamas ne kokybei, bet kiekybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius