Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​George'as Sorosas ir kiti investuotojai sugundė kinus Ispanijos nekilnojamojo turto rinka

Profesionaliems investuotojams žengiant į Ispanijos nekilnojamojo turto rinką, paskui juos ateina ir daug Kinijos investuotojų, graibstančių vis dar pigius Ispanijos būstus, rašo CNBC.
Po Andalūziją P.Picasso, E.Hemingway, A.Banderaso keliais
​George'as Sorosas ir kiti investuotojai sugundė kinus Ispanijos nekilnojamojo turto rinka / 15min.lt/Jurgitos Lapienytės nuotr.

Sausio–kovo mėnesiais Ispanijoje buvo nupirkta per 83 tūkst. nekilnojamojo turto objektų, tai yra 14 proc. daugiau nei ankstesnį ketvirtį. Nekilnojamojo turto kainos po krizės vis dar yra 2003 metų lygyje.

Pirmąjį ketvirtį 12 proc. viso įsigyto būsto Ispanijoje nusipirko užsieniečiai. Europiečiai vis dar sudaro NT paklausos stuburą, tačiau sektoriaus specialistai sako, kad rinką ramsto pirkėjai iš Kinijos.

Pirmąjį ketvirtį 12 proc. viso įsigyto būsto Ispanijoje nusipirko užsieniečiai. 

„2013 metais sparčiausią rinkų augimą lėmė Tolimieji Rytai. Kinams patraukliausi miestai yra Barselona ir Madridas, taip pat pietinis miestas Marbelja“, – sakė Jasonas Hamas, Ispanijoje įsikūrusios nekilnojamojo turto agentūros „Lucas Fox“ atstovas.

J.Hamas, keliaujantis į susitikimus su potencialiais pirkėjais Kinijoje, sakė, kad kinams labiausiai įdomūs būstai miestų centruose, esantys arti prabangos prekių parduotuvių centrų, gerų tarptautinių mokyklų ir kitų patogumų.

Milijardieriai George'as Sorosas ir Johnas Paulsonas žengė į rinką, įsigydami Ispanijos nekilnojamojo turto agentūrų akcijų. Billas Gatesas taip pat nusitaikė į rinką – nusipirko dalį ispaniškos grupės FCC.

Kinams labiausiai įdomūs būstai miestų centruose, esantys arti prabangos prekių parduotuvių centrų, gerų tarptautinių mokyklų ir kitų patogumų.

„Tai sukūrė vartotojų pasitikėjimą, ypač komercinių investuotojų, – sakė J.Hamas. – Paskutiniai 12 mėnesių buvo lemiami Ispanijos rinkai. Į ją sugrįžo pasitikėjimas, taigi ir pirkėjai iš užsienio, sugundyti istoriškai mažų nekilnojamojo turto kainų labiausiai trokštamose Ispanijos vietose.“

„Sotheby's International Realty“ biuro Barselonoje direktorius Jesusas Gonzalezas Masas pastebi profesionalių investuotojų iš Azijos susidomėjimą – jie nori pirkti viešbučius, investuoti į kitus stambius projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius