Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialiai pradėtos Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriaus statybos

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete vyko Verslo inkubatoriaus statybų pradžios ceremonija. Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos Ūkio ministras Evaldas Gustas, Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Vaidutis Laurėnas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Gediminas Rainys, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Statybos darbų vykdytojo UAB „Irdaiva“ direktorius Irmantas Kubilius bei kiti verslo ir Universiteto bendruomenės atstovai.
Oficialiai pradėtos Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriaus statybos
Oficialiai pradėtos Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriaus statybos / Klaipėdos universiteto nuotr.

LR Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, verslo inkubatorius neabejotinai atneš naudos visam Klaipėdos  regionui, technologijų plėtojimas ir jų išvystymas nuo pat idėjos iki produkto, tinkamo šalies ir užsienio rinkai, sukūrimo yra svarbiausias šio inkubatoriaus steigimo tikslas. Be to, ministras pastebėjo, jog inkubatorius suteiks galimybę studentams pereiti visą kelią, nuo studijų, technologinio produkto kūrimo iki verslo vystymo.

Klaipėdos universiteto nuotr./Oficialiai pradėtos Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriaus statybos
Klaipėdos universiteto nuotr./Oficialiai pradėtos Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriaus statybos

Klaipėdos universiteto rektorius Vaidutis Laurėnas akcentavo, kad šio verslo inkubatoriaus veikla negali būti atsiejama nuo inovacijų ir naujų idėjų vystymo. Rektorius pabrėžė, kad šis inkubatorius, skirtingai nuo daugybės verslo inkubatorių Lietuvoje yra skirtas technologijoms vystyti, inkubatoriuje be administracinių patalpų bus įrengtos ir gamybinės, technologijų kūrimo patalpos, kuriose bus kuriami nauji produktai. 

Ceremoniją po gražių ir prasmingų sveikinimo žodžių vainikavo simbolinės kapsulės su laišku ateities kartoms įkasimas. 

Laiškas ateities kartoms: 

„Ką žmogus šiandien gali įsivaizduoti, 
tą kiti žmonės (vėliau) įgyvendins.“ 
Žiulis Vernas 

Gerbiamos Ateities kartos, 

Klaipėdos universitetas, įgyvendindamas savo Misiją ir siekdamas krašto pažangos, pažymi, kad, remiant Europos sąjungai ir Lietuvos valstybei, 2014 metų kovo 20 d. iškilmingai pradėjo Verslo inkubatoriaus pastato Universiteto miestelyje statybą. 

Šioje vietoje bus pastatytas 2500 m2 ploto, 4-ių aukštų pastatas verslo įmonėms, plėtojančioms inovatyvias verslo idėjas. 

Esame įsitikinę, kad tuo prisidedame prie šviesesnės Klaipėdos miesto ir Lietuvos ateities. 

2014.03.20 Klaipėdos universiteto miestelis 

Pasirašė: LR Ūkio ministras Evaldas Gustas, Klaipėdos universiteto rektorius Vaidutis Laurėnas, UAB „Irdaiva“ direktorius Irmantas Kubilius“

Klaipėdos universiteto nuotr./Oficialiai pradėtos Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriaus statybos
Klaipėdos universiteto nuotr./Oficialiai pradėtos Klaipėdos universiteto verslo inkubatoriaus statybos

Verslo inkubatoriaus statyba yra viena iš projekto „Inžinerinių tinklų ir susisiekimo komunikacijų įrengimas bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko infrastruktūros plėtra jūriniame slėnyje“ veiklų. 

Šiuo projektu siekiama, kad verslininkai, plėtojantys inovatyvius technologinius verslus, veiktų šalia arba kartu su mokslininkais, galėtų pasinaudoti jų žiniomis, laboratorijose sukaupta moksline įranga. 

Numatyta, kad pirmenybė įsikurti inkubatoriuje bus teikiama įmonėms, plėtojančioms technologinius verslus, pirmiausia jūriniame sektoriuje. Šiuo metu Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas ruošia potencialių inkubatoriaus naudotojų (klientų) sąrašą. Su keliais iš jų jau yra pasirašyti ketinimų protokolai. 

Objekto statybą finansuoja ES Regioninės plėtros fondas, Lietuvos valstybės biudžetas ir viešosios įstaigos: Klaipėdos universitetas ir Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas. Bendra objekto vertė kartu su įranga – 6,85 mln. Lt (be PVM). 

Verslo inkubatoriaus projektavimo darbai buvo pradėti 2013 metų gegužės mėnesį, o statybos darbus planuojama užbaigti iki 2014 metų pabaigos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius