Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renovacija Klaipėdoje: spaudžia žiemos speigas, o namas – be langų

„Kas taip daro renovaciją?“,– retoriškai klausia su 15min.lt susisiekę kai kurie renovuojamo Klaipėdos Panevėžio gatvės 5 namo gyventojai. Spalio pabaigoje name buvo išimti visų šešių laiptinių langai, jie neįdėti iki šiol, nors jau gruodis. Gyventojų teigimu, laiptines košia vėjai ir spaudžia šaltis, vėsu jau ir butuose.
 Klaipėdos Panevėžio gatvės 5 namo renovacija
Klaipėdos Panevėžio gatvės 5 namo renovacija / Jurgitos Andriejauskaitės nuotr.

Panevėžio gatvės 5 namo renovacija prasidėjo spalio mėnesį. Jau tuomet gyventojai teigė kraipę galvas, kaip galima darbus pradėti artėjant žiemai.

Išėmė langus ir paliko

„Spalio pabaigoje buvo išimti visų šešių laiptinių langai. Kam juos reikėjo išimti prieš pusantro mėnesio, jei jų iki šiol nėra? Suprantama, langų niekas nepagamina per savaitę, bet gal ir išimti nereikėjo, žinant, kad ateina žiema ir gali paspausti, kad ir 20 laipsnių šaltis. Juk oro negali prognozuoti“, – sakė namo gyventoja Adelė.

Spalio pabaigoje buvo išimti visų šešių laiptinių langai. Kam juos reikėjo išimti prieš pusantro mėnesio, jei jų iki šiol nėra?

Viena namo pusė žvelgia į šiaurę, į ją „žiūri“ ir laiptinės. Pasak moters, pakilus vėjui iš šiaurinės pusės, koridoriuose labai šalta.

„Neramu, nes žiema atėjo, o langų dar nėra. Be to, langai vos pridengti plėvele, baisu, kad ir vaikai gali iškristi“, – sakė ji. Adelė teigė skambinusi į namą administruojančią bendrovę „Paslaugos būstui“, šios darbuotojai teigė negalintys niekuo padėti, nes renovaciją vykdo ne jie, o konkursą laimėjusi bendrovė.

„Bet pinigus tai jiems mokame, tai jie tegul ir žiūri“, – sakė klaipėdietė.

Aplankyti artimųjų iš Lenkijos atvykusi moteris žvelgdama į namą kraipė galvą, teigdama, kad Lenkijoje šaltuoju metų laiku apksritai jokie darbai nevykdomi. „Kas čia per renovacija ir kokia bus kokybė?“ – svarstė ir jos vyras, svečias iš Lenkijos.

Langus jau netrukus atveš

70 butų penkiaaukščio namo renovaciją vykdo Palangoje įsteigta bendrovė „Mirigita“. Anot bendrovės statybos direktoriaus Andriaus Bertašiaus, visi darbai vykdomi pagal numatytus statybinius terminus ir laikantis projekto.

„Pirmieji langai „atvažiuoja“ jau šią savaitę, bus pradėti dėti. Kitaip nieko negalėjome padaryti, mums reikėjo išplatinti, išbetonuoti aikšteles, o neišėmus langų to padaryti neįmanoma. Tie langai būtent ant tų aikštelių ir stovės“, – sakė A.Bertašius. Anot jo, aikštelės turėjo pastovėti ir sutvirtėti, kad būtų galima daryti papildomą apkrovą.

Pasak statybos direktoriaus, atšalus orams namo renovacijos darbai sustojo, sienų šiltinimas nebevykdomas, tad gyventojai neturėtų nerimauti. „Sudėsime langus ir darbai tęsis jau turbūt tik pavasarį“, – teigė A.Bertašius.

Trečiadienį renovuojamo namo laiptinėse jau buvo sukrautas sienoms šildyti skirtas putplastis.

Daugiabutį planuojama renovuoti per dešimt mėnesių, darbai turėtų būti baigti vasaros pabaigoje.

Aplinkos ministerijos atstovė: taip negali būti

Aplinkos ministerijos Statybos ir būsto departamento Būsto skyriaus vedėja Elvyra Radavičienė situaciją pavadino absurdiška.

Kažkoks absurdas. Darbus turi daryti nedelsiant. Aikštelės tvirtėja parą, dvi, na, kelias dienas, darbus jau buvo galima padaryti.

„Kažkoks absurdas. Darbus turi daryti nedelsiant. Aikštelės tvirtėja parą, dvi, na, kelias dienas, darbus jau buvo galima padaryti. Visais atžvilgiais technologiškai pasielgta neteisingai. Jei langai nepagaminti, nereikėjo išimti ir senų. Aš suprantu žmones, lauke kone -10, o jie be langų“, – sakė E.Radavičienė.

Moteris stebėjosi, kad vis dar pasitaiko tokių nemalonių atvejų, po kurių ir kitiems žmonėms renovacijos imtis nelabai ir norisi.

Tiesa, E.Radavičienė teigė, kad renovuojamuose namuose gyvenantys žmonės turėtų būti pakantesni, nes renovaciją vykdantys rangovai stengiasi, bet pasitaiko nenumatytų trukdžių. Ir šiuo atveju, anot jos, galbūt viskas buvo tinkamai suplanuota, bet nespėta laiku pagaminti naujų langų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius