-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2009-ieji – reklamos rinkai sunkiausi per dešimtmetį – „Komaa“

Praėjusias metais šalies reklamos paslaugas teikiančios įmonės išgyveno sunkiausią laikotarpį per paskutinį dešimtmetį.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Reklama Rinka

Lietuvos reklamos agentūrų asociacijos („Komaa“) valdybos pirmininkas Gintaras Šeputis teigia, jog reklamos rinka patyrė beveik 40 proc. kritimą.

20 kūrybinių bei žiniasklaidos paslaugas teikiančių agentūrų vienijančios „Komaa“ duomenimis, reklamos agentūrų pajamos pernai krito apie 28 proc., darbuotojų skaičius įmonėse sumažėjo apie 16 procentų.

„Tačiau, lyginant abiejų pusmečių rezultatus, antrasis pusmetis atnešė nežymų pakilimą ir optimistines nuotaikas šiems metams“, – vertino G.Šeputis.

Pasak jo, tarp agentūrų buvo tokių, kurių pajamos sumažėjo net dviem trečdaliais, o darbuotojų skaičius – perpus.

Tuo tarpu žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančių įmonių apyvartos pernai mažėjo dar labiau – jos buvo vidutiniškai 44 proc. mažesnės, o darbuotojų skaičius mažėjo apie 15 proc. Anot G.Šepučio, darbuotojų skaičių viena iš agentūrų buvo priversta sumažinti net trečdaliu.

„Kitaip nei kūrybinėms, žiniasklaidos planavimo agentūroms antrasis pusmetis buvo dar sunkesnis nei pirmasis – šalies ekonomikos kritimo ir drastiškai padidintų mokesčių neatlaikė ir buvo priversta nutraukti savo veiklą viena žiniasklaidos planavimo agentūra, o dėl finansinių sunkumų ir vykdomos reorganizacijos antrąjį pusmetį iš asociacijos išstojo dar trys narės“, – sakė „Komaa“ valdybos pirmininkas.

„Komaa“ duomenimis, tiek reklamos, tiek žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančių agentūrų – „Tarelos“ bei VRS grupės – pajamos krito vidutiniškai 52 procentais.  „Komaa“ vienija 20 kūrybinių bei žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančių įmonių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius