Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudžiasi dažniau, tačiau nežino draudimo sąlygų

Lietuvoje, gausėjant vagysčių iš butų ir privačių namų, žmonės vis dažniau ima drausti savo turtą, tačiau ne visi gyventojai domisi suteiktos draudimo apsaugos sąlygomis.

Visuomenės nuomonės tyrimas parodė, kad beveik penktadalis apsidraudusiųjų nežino, kokias atvejais jų turima draudimo apsauga galioja, o kokiais ne. Draudikai siūlo rinktis turto draudimą nuo visų rizikų, kuris atlygina visus patirtus nuostolius.

Sunkėjant Lietuvos ekonominei situacijai, augant nedarbui, o vagysčių iš butų ir privačių namų skaičiui beveik sugrįžus į 1999 – 2000 m. lygį, vis daugiau gyventojų pradeda rūpintis savo turtu bei jo apsauga. Kaip rodo draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA“ statistika, per pirmą 2009 m. ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sudaryta 13,12 proc. daugiau sutarčių, o įmokos augo du kartus. Didėjimo tendencijas rodo ir draudimo priežiūros komisijos duomenys už pirmus 2 šių metų mėnesius, teigiama pranešime spaudai.

Tačiau kaip parodė „Baltijos tyrimai“ kovo mėn. atlikta visuomenės nuomonės apklausa, beveik penktadalis besidraudžiančių nežino, kokiais atvejais jiems būtų atlyginti patirti nuostoliai, o kokiais atvejais ne. Taip pat tyrimo rezultatai parodė, jog beveik pusė apklaustųjų (46 proc.) mano, jog nelaimės atveju, jiems būtų atlyginti ne visi patirti nuostoliai.

„Daugiausiai nedraudžiamųjų įvykių pasitaiko tada, kai gyventojai nėra apsidraudę nuo tam tikrų rizikų arba nebuvo apdraustas nukentėjęs turtas. Gyventojams patartume drausti nekilnojamąjį bei kilnojamąjį turtą, o norint, kad nelaimės atveju būtų atlyginti visi patirti nuostoliai – rinktis draudimą nuo visų rizikų“, – teigia draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius. Pasak jo, apsidraudus turto draudimu nuo “visų rizikų” gyventojams nebereiks skaityti sudėtingų ir ilgų sutarčių, nes visas apdraustas turtas bus saugus kas jam beatsitiktų. „Be to, viena draudimo sutartimi bus apdrausti ne tik jų pastatai, namų turtas, vertybės, kurios yra namuose, bet kartu turto apsauga bus užtikrinta ir visoje Europos Sąjungoje“, – teigia T. Nenartavičius. Jo teigimu, vis labiau didėjantis žalų skaičius ir žmonių patiriami nuostoliai lems dar didesnį turto apsaugos ir draudimo nuo visų rizikų aktualumą gyventojams.

Pasak Vytauto Šaikaus, asociacijos „Apsaugos verslo grupė“ nario, 50 proc. vagysčių iš butų ir privačių namų įvykdo neprofesionalūs, neturintys gerų įrankių, visrakčių, vagys: valkatos, narkomanai, paaugliai. Nusikaltėliai į butą dažniausiai patenka išlauždami duris (39,9 proc.) ar įsilauždami per pirmo arba viršutinių aukštų balkonus bei langus (14,8 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius