Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euler Hermes“ pripažįsta, kad Lietuvą įvertino klaidingai

Kreditų paslaugas teikianti bendrovė „Euler Hermes“ pripažįsta per klaidą pranešusi, kad dėl Lietuvos ekonominės ir politinės padėties nepatikimumo nesuteikė įmonėms draudimo apsaugos.
Lietuvos vėliava.
Lietuvos vėliava. / G.Simučio nuotr.

Ūkio ministerijos gautame atsakyme neva rašoma, kad „Euler Hermes“ tikrai žino apie Lietuvos politinį stabilumą ir Vyriausybės taikomą priemonių paketą, kad būtų suvaldyta finansinę padėtis, tad įmonės sistemoje reitingas nepakeistas, paliktas C, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

Kreditų paslaugų bendrovė neva įvertino įmonę prastai ne dėl „pačios bendrovės finansinių rodiklių“, o dėl darbuotojo klaidos prie vertinimo buvo įvestas kodas apie šalies padėtį.

„Euler Hermes“ mums atrašė, kad šiuo metu neįmanoma patikrinti, kodėl darbuotojas įvedė klaidingą kodą į sistemą. Jie taip pat dėkoja, kad atkreipėme dėmesį. Jie sako, kad į tai atsižvelgs per tolesnį savo darbuotojų instruktažą, akcentuos, kad reikia kelis kartus patikrinti įvedamus kodus, kad išvengtų nesusipratimų ateityje“, – sakė ūkio ministro patarėjas Daumantas Lapinskas.

Pernai vasarą paskelbta, kad atsižvelgiant į bendrus makroekonominius rodiklius, išaugusį nemokumą Lietuvos reitingas buvo sumažintas iš C į D – žemiausią reitingą pagal „Euler Hermes“ sistemą (AA, A, BB, B, C, D).

Reakcijos į „Euler Hermes“ vertinimą Lietuvos įmonėms laukti netruko – vietoje prekių iš užsienio įmones pasiekė tiekėjų pranešimai, kad nuo šiol lietuviai privalo mokėti avansu, nes tiekėjai jau nebegali apsidrausti nuo galimo lietuvių nemokumo ir leisti atsiskaityti vėliau.

Kilus triukšmui ir pradėjus aiškintis Ūkio ministerijai, „Euler Hermes“ pernai grąžino anksčiau iki žemiausio sumažintą Lietuvos reitingą iki C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius