Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Garantinio fondo – 1 mln. litų bankrutuojančių įmonių darbuotojams

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) posėdžiavusi Garantinio fondo taryba apsvarstė 20 bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių paraiškas.
Pinigai
Pinigai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

424 šių įmonių darbuotojams skirta 1 mln. litų iš dalies atlyginti įsiskolinimus dėl neišmokėto darbo užmokesčio, piniginių kompensacijų už nepanaudotas kasmetines atostogas, išeitinių išmokų ir neapmokėtų prastovų, teigiama SADM pranešime.

Daugiausia Garantinio fondo lėšų buvo skirta bendrovei „Viragis“ (Kaunas) – 173,2 tūkst. litų (46 darbuotojai). Vilniaus bendrovė „Librantas ir ko“ gaus 93,6 tūkst. litų (20 darbuotojų), o Klaipėdos rajono bendrovė „Domeksas“ – 81,0 tūkst. litų (35 darbuotojai).

Garantinis fondas yra pinigų fondas, kuri lėšos skiriamos bankrutuojančių ar bankrutavusių įmonių darbuotojų išmokoms. Į tokias išmokas pretenduoti gali darbo santykius su minėtomis įmonėmis nutraukę darbuotojai. Taip pat ir tie, kurie dar tęsia darbo santykius su bankrutuojančia įmone, kai pastaroji jiems yra įsiskolinusi.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius