Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos centrinio banko vadovas įtariamas reikalavęs kyšio iš „Trasta Komercbanka“

Latvijos centrinio banko vadovas Ilmaras Rimševičius įtariamas reikalavęs kyšio iš šiuo metu likviduojamo komercinio banko „Trasta Komercbanka“, pranešė žurnalas „Ir“.
„Trasta Komercbanka“
„Trasta Komercbanka“

Baudžiamajame procese prieš I.Rimševičių yra parodymų apie kyšį, kurio buvo reikalauta iš „Trasta Komercbanka“ prieš mažiausiai ketverius metus, kai bankas tebeveikė, bet jau buvo susidūręs su tam tikrais sunkumais. Parodymus byloje davė aukštas pareigas banke ėjęs pareigūnas.

Latvijos korupcijos prevencijos biuro (KNAB) vadovas Jekabas Straumė per anksčiau surengtą spaudos konferenciją atsisakė patvirtinti ar paneigti, kad I. Rimševičiaus byla yra susijusi su „Trasta Komercbanka“. Pats I. Rimševičius per savo spaudos konferenciją pareiškė, kad šio klausimo nekomentuos.

2016 metų sausio 22 dieną Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija apribojo „Trasta Komercbanka“ veiklą, o netrukus po to uždarė banką.

Stengdamasis įvykdyti kapitalo pakankamumo reikalavimus, bankas susidūrė su sunkumais ir banko atstovai pabandė išspręsti problemas kyšiais.

Įtariama, kad I.Rimševičiui buvo duotas kyšis mainais už pagalbą sprendžiant problemas su Finansų ir kapitalo rinkos komisija.

Tačiau „Trasta Komercbanka“ visgi buvo uždarytas, nes, pasak komisijos, bankas ilgą laiką nuostolingai veikė ir neturėjo gyvybingo verslo modelio ar tinkamos plėtros strategijos. Be to, tikrinant banko veiklą buvo nustatyta rimtų ir daugkartinių kovos su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu taisyklių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius