Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vartojimo kredito asociacija keičia pavadinimą

Lietuvos vartojimo kredito asociacija (LVKA), vienijanti Lietuvoje vartojimo kreditus teikiančias finansų įmones „Credit24“, „Kreditas123“ ir „Moment Credit“, nuo šiol vadinsis „Lietuvos vartojimo lizingo ir kredito asociacija“ (LVLKA).
Dokumentai
Dokumentai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Visuomenėje vartojimo lizingas nėra suprantamas kaip vartojimo kreditas, nors pagal visas teisines normas vartojimo kreditas yra tapatus vartojimo lizingui. Tad, pasak LVLKA direktoriaus Pranciškaus Gerulio, asociacijos nariai keičia pavadinimą siekdami aiškesnio, asociacijos veiklos sritis geriau apibrėžiančio, pavadinimo.

„Mūsų asociacijos vienijamos bendrovės teikia ne tik vartojimo kreditus, jų veikla apima ir vartojimo lizingą. Asociacijos pavadinime apibrėžiame jos narių funkcijas siekdami aiškumo ir užkirsdami kelią galimai klaidingam supratimui, o naujasis mūsų logotipas patvirtina, kad LVLKA narės finansines paslaugas teikia atsakingai“, – teigia P. Gerulis.

Pasak jo, tikimasi, kad pavadinimo patikslinimas taip pat padės asociacijos narių pagrindinę veiklą – vartojimo lizingo ir kreditų teikimą – atsieti nuo greitųjų kreditų rinkos.

„Siekiame nubrėžti aiškią takoskyrą tarp mūsų asociacijos narių ir greitųjų kreditų kompanijų, todėl tiksliau apibrėžiame mūsų narių vykdomas funkcijas, kad vartotojai nebūtų klaidinami“, – sako P. Gerulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius