Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažieji aludariai abejoja, ar didieji tikrą alų verda

Mažieji aludariai siekia, kad pagal vadinamąją „high gravity“ technologiją verdamas alus būtų ženklinamas kaip alaus gėrimas, rašo „Verslo žinios“.
Klasikiniu būdu gaminamas „Kauno alaus“ alus parduotuves dažniausiai pasiekia stikliniuose arba plastinkiuose buteliuose.
Klasikiniu būdu gaminamas „Kauno alaus“ alus parduotuves dažniausiai pasiekia stikliniuose arba plastikiniuose buteliuose.
Temos: 1 Alus

Žemės ūkio ministerijos parengtas Alaus reglamento projektas užvirė aistrų alaus rinkoje. Šį antradienį ministerijoje rengiamas šio projekto aptarimas. Mažieji aludariai žada siekti, kad ministerija į reglamentą įtrauktų smulkiųjų siūlytą nuostatą dėl alaus, pagaminto taikant „high gravity“ technologiją, ženklinimo kaip alaus gėrimo.

„Norime išgirsti ministerijos argumentus, kodėl ji neatsižvelgė į šį mūsų siūlymą“, – sakė 5 mažas daryklas jungiančios Mažųjų alaus daryklų asociacijos vadovė ir bendrovės „Kauno alus“ generalinė direktorė Lina Šileikienė.

„High gravity“ technologiją paprastai taiko didieji aludariai, o mažieji gamintojai alų verda klasikiniu būdu. Didieji aludariai mažųjų siūlymui nepritaria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius