Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modernizuojantiems būstą – daugiau galimybių

Vyriausybė pritarė Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui, kuriame numatoma įtvirtinti kredito ir palūkanų apmokėjimą nepasiturintiems gyventojams, paėmusiems kreditą būstui modernizuoti.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pagal įstatymo projektą, jei daugiabučio namo butų savininkai įgyvendina daugiabučio namo modernizavimo investicijų projektą pagal Vyriausybės patvirtintą daugiabučių namų modernizavimo programą ar ją atitinkančias savivaldybių patvirtintas programas, nepasiturintiems gyventojams, turintiems teisę į būsto šildymo išlaidų kompensaciją pagal Valstybinės kainų ir energetikos komisijos patvirtintą energijos ar kuro sąnaudų normatyvą, bus apmokamas kreditas ir palūkanos per kredito sutartyje nustatytą kredito grąžinimo laikotarpį. Jie bus pervedami bendrojo naudojimo objektų valdytojui Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka.

Šiuo metu kreditui grąžinti ir palūkanoms apmokėti naudojamas kompensacijos, apskaičiuotos taikant energijos ar kuro sąnaudų normatyvą, ir kompensacijos, apskaičiuotos pagal faktiškai sunaudotą energiją ar kurą, skirtumas.

Taip pat įstatymu siūloma įtvirtinti nuostatą, jog į šeimos ar vieno gyvenančio asmens turtą nebūtų įskaitomos gautos (negrąžintos) paskolos, skirtos būstui modernizuoti, jei jų bendra suma viršija 2000 litų. Minėtu įstatymo projektu siekiama, kad nepasiturintys gyventojai, dalyvaujantys daugiabučio namo modernizavimo investicijų projektuose, neprarastų teisės į piniginę socialinę paramą dėl paimtų kreditų būstui modernizuoti.

Šiam įstatymo projektui papildomų valstybės biudžeto lėšų nereikės. Siūloma, kad įstatymas įsigaliotų nuo 2009 m. rugsėjo 1 d. Galutinai dėl jo turės apsispręsti Seimas, o įstatymui įgyvendinti reikės parengti poįstatyminį teisės aktą, kuriuo būtų nustatyta kredito ir palūkanų apmokėjimo įgyvendinimo tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius