„Laukiame inspektorių, rengėmės šiam vizitui ir tikimės, kad viskas bus gerai. Jei gautume leidimą ir pavyktų sėkmingai pradėti eksportą, galbūt atidarytume dar vieną gamyklą. Jau turime susitarę, iš ko nuomosimės įrangą“, – apie galimus patikros rezultatus pasakoja sakė bendrovės „Samsonas“ prezidentas Alfredas Rimidis.
Dabartiniai įmonės pajėgumai naudojami iki 80 proc., tačiau vietos rinka mažėja ir ją reikia kuo nors pakeisti.
„Jei neskaičiuotume žalios mėsos ir skerdenų, gaminių eksportas į Rusiją gana mažas. Lietuvoje vietos visiems jau ne – užtenka ir ieškome, kur būtų galima išvežti gaminių. Eksportu kompensuotume kritusią vietinę rinką“, – aiškino A.Bulys.
Rusijos pirkėjams planuojama pasiūlyti beveik visą šiuo metu gaminamą asortimentą.
Nors oficialiame patikrinimų sąraše yra šešios bendrovės, tariamasi, kad tie patys inspektoriai papildomai įvertintų dar dvi. Tai viena pirmųjų tokių patikrų Europos Sąjungoje, nes naujoji eksporto leidimų tvarka tik antradienį pristatoma Briuselyje.
Paskutinis maisto pramonės patikrinimas buvo atliktas lygiai prieš metus – inspektoriai 2009 metų lapkričio 25 dieną buvo atvažiavę tikrinti žuvies perdirbimo įmonių.