-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiąnakt protestuos viešbučiai ir restoranai (atnaujinta 11.15 val.)

Ketvirtadienį šalies viešbučiai ir restoranai vienijasi į protesto akciją „Lietuva užsidaro! Grįžtame 1000 metų atgal“. Prie rengiamos akcijos jungiasi 233 dalyviai visoje šalyje.
Viešbučių protesto akcija
Į protesto akciją jungiasi 233 viešbučiai ir restoranai visoje Lietuvoje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Akcijos metu viešbučiuose ir restoranuose nuo 22 iki 24 val. bus išjungta šviesa, muzika, o darbuotojai aiškins svečiams apie sunkią Lietuvos turizmo verslo padėtį. Kaip 15min.lt sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, ši akcija gali sukelti tam tikrų nepatogumų viešbučių svečiams, restoranų ir kavinių lankytojams.

„Mes darom šią akciją, pažeisdami savo svečių teises. Tai iš nevilties“, – kalbėjo E.Šiškauskienė. Pasak jos, viešbučiuose, kavinėse kabo plakatai, įspėjantys svečius apie artėjančią akciją, kuri specialiai rengiama, dar neišvykus visiems Pasaulinio tiesioginių investicijų forumo dalyviams.

Vis dėlto, E.Šiškauskienės teigimu, ši protesto akcija nėra orientuota į viešbučių ir restoranų svečius. Ja siekiama atkreipti valdžios dėmesį į prastą verslo padėtį. Asociacijos prezidentė priminė, kad šiemet darbo turizmo, viešbučių ir restoranų srityje neteko apie 10 tūkst. žmonių.

Pasak E.Šiškauskienės, mokesčiai išaugo – pavyzdžiui, PVM padidėjo iki 19 proc. Tuo tarpu kainos nukrito iki 2006 metų lygio. Todėl viešbučiai, restoranai, kavinės sunkiai išgali susimokėti mokesčius.

Papildyta 11.15 val.: Nepatogumų nesukels

Viešbučio „Reval Hotel Lietuva“, kuriame ir vyksta Pasaulinis tiesioginių investicijų forumas, pardavimo ir rinkodaros vadovė Inga Žygelienė tikino, kad protesto akcija dalyviams nepatogumų nesukels.

„Tai yra protesto akcija, kuria siekiama atkreipti Vyriausybės dėmesį. Tai nėra veiksmai prieš svečius“, – antrino ji E.Šiškauskienei.

I.Žygelienė pažymėjo, kad kambariuose šviesa gesinama nebus, o pritemdytas fasado apšvietimas, nutilusi muzika ar nešviečiantis viešbučio logotipas svečiams sukelti nepatogumų neturėtų.

Protestuos ne visi

E.Šiškauskienė pastebėjo, kad prie protesto akcijos prisideda ne visi. Protestuoti nesutiko viešbutis „Holiday Inn Vilnius“. Tačiau jo atstovai savo sprendimo nekomentavo. „Direktorius išvykęs“, – mandagiai paaiškino personalo vadove Asta prisistačiusi moteris ir pridūrė, jog pati nieko komentuoti negali.

Akciją kartos

Šalies viešbučiai ir restoranai dar vieną tokią protesto akciją ketina rengti birželio 29 dieną. Jei Vyriausybė neatkreips dėmesio į keliamus reikalavimus sumažinti mokesčius, liepos 5–6 dienomis planuojama skelbti visuotinę viešbučių ir restoranų protesto akciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius