-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sparčiai auga nuomojamų darbuotojų paklausa

Pastaruoju metu sparčiai auga nuomojamų darbuotojų paklausa. Darbo nuoma leidžia veikti lanksčiau nei darbo sutartys toms įmonėms, kurių darbuotojų skaičius svyruoja dėl sezoninio darbo ar netolygiai ateinančių užsakymų.
Darbas
Darbas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tačiau kadangi darbdavių ir profsąjungų nuomonė dėl įstatymo būtinumo išsiskiria, Trišalė taryba darbo nuomos santykius planuoja aptarti po poros savaičių rengiamame posėdyje, rašo „Verslo žinios“.
 

„Nuoma leidžia apeiti sustabarėjusį ir nelankstų Darbo kodeksą“, – atkreipia dėmesį Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas.

Laikino įdarbinimo įmonių asociacijos prezidentas Tomas Bagdanskis priduria, kad darbo nuoma populiarėja ir dėl to, kad terminuotoji sutartis su laikinojo įdarbinimo bendrove darbdaviams leidžia paprasčiau priimti daugiau darbuotojų, kai užsakymų yra daug, ir atsisakyti jų paslaugų, kai užduotis įvykdyta.

Nors laikinojo darbo nuomos įstatymo koncepcija patvirtinta prieš porą metų, iki šiol šią darbo santykių sritį reglamentuojančio įstatymo nėra. Europos Sąjungos direktyva įpareigojo Lietuvą įstatymą priimti iki 2011 metų gruodžio 5 dienos.

T.Bagdanskis tikina, kad įstatymas nėra būtinas, o jei sutartis tarp dviejų įmonių sudaroma apgalvotai, rizikos nėra.

Bet profsąjungos, motyvuodamos, jog darbo nuoma tampa modernia vergove, žada šiai įdarbinimo formai skirti išskirtinį dėmesį.

„Tokia padėtis negali tęstis, todėl reikalausime, kad ši sritis būtų reguliuojama įstatymu. Ne paslaptis, kad nuomojamam darbuotojui mokama mažiau arba jis priverstas atlikti pavojingesnius darbus“, – teigia profesinių sąjungų atstovė Trišalėje taryboje Gražina Gruzdienė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius