Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybų bendrovė „Ranga IV“ viliasi grąžinti skolas per ketverius metus

Per 60 mln. Lt skolų turinti statybų bendrovė „Ranga IV“ viliasi, kad jos kreditoriai patvirtins po maždaug keturių mėnesių planuojamą pristatyti restruktūrizavimo planą.
Pinigai
Pinigai / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienio susitikime su kreditoriais bendrovės valdybos narys Remigijus Vainius sakė, kad per pirmuosius dvejus restruktūrizavimo metus planuojama atiduoti po 20 proc., trečiaisiais metais – 40 proc., ketvirtaisiais – 20 proc. skolų kreditoriams, rašo portalas Delfi.lt.

Susitikime pripažinta, kad maždaug pusę bendrovės skolų sudaro įsiskolinimai „Rangos IV“ grupės įmonėms.

Į informacinį susitikimą su „Rangos IV“ atstovais ir restruktūrizavimo administratoriumi bendrovės „Bankrotera“ vadovu Kęstučiu Butkumi atėjo per 100 bendrovės skolininkų.

R. Vainius, vieno iš kreditorių klausiamas, kiek bendrovė turi turto, pripažino, kad „Ranga IV“ jokio nekilnojamojo turto (NT) nevaldo, jai priklauso darbuotojai ir statybos aikštelėse esančios darbo priemonės.

Su kreditoriais žadama atsiskaityti iš susigrąžintų skolų ir įmonės uždirbto pelno. Šiemet jo esą planuojama gauti 2,5 mln. Lt. Po šių žodžių dalis kreditorių ėmė ironiškai šypsotis.

R. Vainius pripažino, kad restruktūrizuoti įmonę buvo planuojama jau rugsėjį, tačiau vis tikėtasi, kad NT rinka atsigaus.

Vienas didžiausių „Rangos IV“ kreditorių po „Rangos IV“ grupei priklausančių įmonių yra SEB bankas, kuriam priklauso maždaug 6,5 proc. bendrovės įsiskolinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius