-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suaktyvėjusiems brakonieriams ir aplinkos teršėjams – didelės baudos

Kaip informavo Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas, vien per praėjusį šeštadienį Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė penkis žeberkluotojus ir vieną pilietį, lydekų mėginusį pasigauti statomu tinklu.
Suaktyvėjusiems brakonieriams ir aplinkos teršėjams – didelės baudos.
Suaktyvėjusiems brakonieriams ir aplinkos teršėjams – didelės baudos. / Aplinkos ministerijos nuotr.

„Atšilę orai ir pavasarinė saulė greitai nutirpdė ledą ežerų pakrantėse, - sakė Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas. – Į nerštavietes patraukė lydekos. Suaktyvėjo ir brakonieriai.“

Molėtų rajone, upelyje, įtekančiame į Glasmyno ežerą, pilietis N. B. žeberklu nudūrė dvi lydekas. Pastebėjęs pareigūnus, brakonierius bandė pabėgti, tačiau buvo pavytas ir sulaikytas. Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Apskaičiuota žala gamtai – 522 litai.

Molėtų rajone, netoli Alantos esančiame tvenkinyje, vietos gyventojas V. M. trimis statomais tinklais neteisėtai sugavo keturias lydekas, vieną karšį ir vieną raudę. Jis irgi patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Vastapo ežere (Molėtų r.) 4 piliečiai žeberkluoti susiruošė jau sutemus. Pasišviesdami prožektoriais nudūrė penkias lydekas. Nepadėjo ir tamsa. Akistata su aplinkos apsaugos pareigūnais kainuos gana brangiai, nes kiekvienam gresia administracinė bauda nuo 200 iki 700 Lt ir solidariai teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 1305 Lt.

Kaip sakė Almantas Vaičiūnas, gana kurioziškas atvejis aplinkosaugininkams nutiko miške prie Bebrusų ežero. Pilietis V. M. iš privačios teritorijos išnešė polietileninį maišą šiukšlių ir išmetė vos ne prie pareigūno kojų, kuris pasislėpęs stebėjo lydekų nerštavietes. Už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą aplinkos teršėjas nubaustas pinigine bauda.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius