Pasak įmonės darbuotojų, darykla pastaruoju metu nebeveikia savaitgaliais, nors anksčiau tekdavo darbuotis trimis pamainomis. To, kad daugiau nei pusė buvusios „Švyturio“ alaus produkcijos jau verdama Utenoje, neslėpė ir įmonės vadovas Rolandas Viršilas, rašo „Kauno diena“.
Tačiau jis neigė gandus, jog uostamiesčio darykloje mažėjanti gamyba leidžia spėti, kad įmonė gali būti uždaryta, o visos produkcijos gamyba perkelta į Uteną. Dabar įmonėje Klaipėdoje dirba 120 žmonių.
„Krizė, matyt, veikia visus vienodai. Produkcija gaminama taip, kaip mums atrodo ekonomiškiausia ir efektyviausia. Tam tikros rūšys, kurios negaminamos niekur kitur, gaminamos tik Klaipėdoje. Tai tradicinė kolekcija: „Ekstra“, „Ekstra Draught“, „Baltas“. Kitos rūšys gaminamos regionuose“, – tvirtino R.Viršilas.
Pasak bendrovės vadovo, įmonė šių metų pradžioje 15 proc. darbuotojų atleido Vilniuje, Klaipėdoje ir Utenoje.
Neoficialiais duomenimis, kur kas galingesnė nei Klaipėdos Utenos alaus darykla viena galėtų įveikti šiuo metu esantį gamybos mastą. Tikinama, kad Utenoje esanti darykla kur kas modernesnė, o darbo jėga atsieitų pigiau.
„Gamyba Utenoje nėra pigesnė. Utenoje kol kas nemokame pagaminti tam tikrų rūšių. Tačiau dar nebandėme. Ir Mėnulyje kada nors bus galima virti alų“, – svarstė R.Viršilas.
Tiesa, R.Viršilas nematytų didelės tragedijos, jei visą alaus gamybą tektų perkelti į Uteną.
„Negaliu šiandien garantuoti, kad taip nenutiks. Bet tai tikrai neįvyks rytoj. Jokių sprendimų dar nėra“, – tvirtino jis.