Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj kavinių žmonės ėmė rinktis greitąjį maistą

Latvijoje pastebima nauja tendencija: tuo metu, kai restoranai ir kavinės skundžiasi mažėjančiu klientų skaičiumi, atleidžia darbuotojus, greitojo maisto užkandinių tinklai plečiasi, laukdami klientų antplūdžio.
Restoranas „McDonald‘s“
Restoranas „McDonald‘s“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Praėjusių metų paskutinį ketvirtį Latvijos restoranai ir kavinės susidūrė su dideliu nuosmukiu, tačiau krizė tapo nauja galimybe greitojo maisto restoranams, rašo portalas biznews.lv. Suomių greitojo maisto operatorius „Hesburger“ jau paskelbė, kad Baltijos šalyse šiemet atidarys 10 naujų restoranų, 5 iš jų – Latvijoje. Šio tinko atstovų teigimu, iš patirties Suomijoje jie gali pasakyti, kad krizės metu žmonės, kurie anksčiau ėjo į kavines ir restoranus, vis dažniau renkasi greitąjį maistą.

Pagrindiniai suomių konkurentai Latvijoje – greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald's“  – taip pat ketina plėstis ir apie nuosmukį negalvoja. „Financial Times“ šio tinklo atstovai teigė, kad Europoje šiemet ketina įsteigti 240 naujų restoranų, du iš jų – Latvijoje.

Latvijoje naują restoraną ketina įsteigti ir šios šalies greitojo maisto užkandinių tinklas „Kebabs Fix“.

Beje, greitojo maisto tinklų atstovai teigia, jog nors ir laukia naujų klientų, baiminamasi, kad užkandžiauti čia negalės mažesnes pajamas gaunantys klientai, todėl jiems bus siūlomas specialus meniu už dar mažesnę kainą nei dabar.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius