-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietos veiklos grupės bursis bendrai veiklai

Europos Sąjungos (ES) parama suteikia galimybę kaimo bendruomenėms sujungiant bendras pajėgas įgyvendinti vietinius ir tarptautinius projektus.
Upeliukas
Kaimas. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) kviečia teikti paraiškas paramai gauti pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos (KPP) priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“. Paraiškos priimamos iki 2010 metų gruodžio 31  dienos.

Šia priemone siekiama skatinti vietos iniciatyvas ir partnerystes, bendradarbiaujant ir keičiantis gerąja patirtimi kaimo plėtros bei kaimo turizmo srityse.

Paraiškas kartu su reikalaujamais priedais priima ir registruoja NMA Kontrolės departamento teritoriniai skyriai pagal projekto koordinatoriaus buveinės vietą.

VVG  – ir koordinatorė, ir partnerė

Pagal minėtąją priemonę paraiškas paramai gauti gali teikti VVG, kurių strategijas yra patvirtinusi Žemės ūkio ministerija. Parama teikiama tiek teritorinio bendradarbiavimo projektams, įgyvendinamiems su Lietuvos teritorijoje veikiančiomis VVG ar kitais juridiniais asmenimis, tiek tarptautiniams bendradarbiavimo projektams, įgyvendinamiems su užsienyje veikiančiomis VVG. T.y. teritorinio ir tarptautinio bendradarbiavimo projektuose VVG gali dalyvauti ir kaip projekto koordinatorė, ir kaip partnerė.

Projekto koordinatoriumi tampa projekto paraišką kartu su partneriais pateikusi VVG. Įgyvendinant bendradarbiavimo projektus partnerių skaičius nėra ribojamas. Projekto koordinatorius yra tiesiogiai atsakingas už projekto rengimo, įgyvendinimo, rezultatų ir priežiūros po projekto įgyvendinimo. Tokiu būdu koordinatorius, o ne projekto partneris gauna ir paramos lėšas. 

Projektai – nesiekiantys pelno

Pagal KPP priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“ remiami tik ne pelno siekiantys projektai. Tarptautinio bendradarbiavimo projektais bendradarbiaujančios vietos veiklos grupės turi būti suburiamos bendrai veiklai arba įkuriama bendra organizacinė struktūra. Nauja struktūra gali būti bet kokia įstaiga, turinti ES šalių pripažintą juridinį statusą.

Vien apsikeitimas gerąja patirtimi vietos veiklos grupių tarpe pagal šią priemonę nėra remiamas.

Įgyvendinamas projektas turi atitikti priemonės tikslus bei projekto koordinatoriaus ir partnerių strategijas.

Daugiau kaip 14 mln.

2007–2013 metų laikotarpiu KPP priemonės „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas" įgyvendinimui numatyta skirti 14,4 mln. Lt.

Didžiausia paramos suma vienam projektui nėra ribojama, jeigu siekiama įgyvendinti tarptautinį bendradarbiavimo projektą. Įgyvendinant tokį projektą, paramos lėšomis gali būti finansuojama iki 100 proc. tinkamų finansuoti išlaidų. Tą išlaidų dalį, kurios nepadengia parama, projekto koordinatorius ar partneris turi finansuoti piniginiu įnašu.

Įgyvendinant teritorinio bendradarbiavimo projektą, kai veikla yra susijusi su kaimo plėtros gerosios patirties sklaida, informavimu, renginių organizavimu, leidyba, tyrimais ir kita panašia veikla, paramos suma gali siekti 30 tūkst. litų, finansuojant iki 80 proc. tinkamų išlaidų. Jeigu projekte numatoma investuoti į nekilnojamąjį turtą, įrangą, technikos ir mechanizmų įsigijimą, gali būti skirta iki 690 560 litų siekianti paramos suma. Tokiam projektui gali būti finansuota iki 100 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Didžiausia paramos suma vienam projektui neribojama, tačiau vienai VVG per visą projekto įgyvendinimo laikotarpį gali būti skirta ne daugiau kaip 282 317 litų paramos lėšų.

kpf ir leader

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius