-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 18 /13:54

Vyriausybė įsteigė šešėlinės ekonomikos mažinimo komisiją

Vyriausybė trečiadienį nutarė sukurti Šešėlinės ekonomikos mažinimo komisiją. Ji pakeis dabar veikiančią komisiją, skirtą tik šešėlinės ekonomikos kontrolei ir teisėkūrai koordinuoti.
Šešėlinė ekonomika
Šešėlinė ekonomika / 123RF.com nuotr.

Finansų viceministrės Daivos Brasiūnaitės teigimu, nauja komisija turės platesnę veiklos sritį, ji, be kita ko, analizuos ir teiks konkrečius pasiūlymus Vyriausybei, kaip didinti visuomenės netoleranciją šešėliui, viešojo sektoriaus skaidrumą, kaip skatinti pareigūnus ir valstybės tarnautojus, dalyvavusius išaiškinant nusikalstamas veikas, padarant žalos valstybei.

„Kuo ši nauja komisija skirtųsi nuo anksčiau sudarytos? Tuo, kad ji ne tik koordinuotų kontrolės veiksmus, bet ir koordinuotų ekonominių paskatų pereiti iš šešėlinės į oficialią veiklą nustatymą, taip pat viešojo sektoriaus skaidrumo didinimo, bei gyventojų netolerancijos šešėlinei ekonomikai skatinimo iniciatyvų rengimą bei teikimą Vyriausybei (...) Komisija už savo veiklą kartą per metus atsiskaitytų Vyriausybei“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo D.Brasiūnaitė.

Pasak jos, komisijai pirmininkaus Vyriausybės kancleris, joje dirbs kai kurie viceministrai, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Nacionalinės teismų administracijos vadovai, generalinio prokuroro bei Valstybės saugumo departamento direktoriaus pavaduotojai.

Finansų ministerijos teigimu, komisijoje taip pat dirbs socialiniai partneriai – profesinių sąjungų, pramonininkų, darbdavių, investuotojų ir kitų atstovai.

Ministerija nurodo, kad modernizavus Šešėlinės ekonomikos mažinimo komisiją, ji ne tik koordinuos kontrolės institucijų veiksmus, bet ir ieškos ekonominių paskatų ir skatins visuomenės sąmoningumą kovojant su šešėliu. Komisija vertins ne tik valstybės institucijų pasiūlymus dėl šešėlinės ekonomikos mažinimo iniciatyvų, bet tai pat ir kitų asmenų siūlomas iniciatyvas.

Skirtingų tyrimų duomenimis, šešėlinės ekonomikos mastas Lietuvoje gali siekti apie 15–30 proc. bendrojo vidaus produkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius