-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apdovanoti geriausieji Alytaus regione

Baigiantis 2007–2013-ųjų metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos finansavimo laikotarpiui, Ūkio ministerija inicijavo geriausių Europos Sąjungos lėšomis pasinaudojusių projektų rinkimus kiekviename Lietuvos regione. Geriausi projektai jau paskelbti ir apdovanoti Alytuje.
Apdovanoti geriausieji Alytaus regione.  Giedrės Nalivaikaitės nuotr.
Apdovanoti geriausieji Alytaus regione. Giedrės Nalivaikaitės nuotr.

Alytaus miesto teatro salėje susirinkusius svečius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas.

Į geriausių projektų titulą iš viso pretendavo daugiau nei pusantro šimto projektų. Alytaus regione Ūkio ministerijos administruojamose srityse apdovanojimams buvo nominuota 12 projektų – po tris verslo, turizmo, energetikos, mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros kategorijose.

Nugalėtojai išrinkti balsavimo specialioje interneto rubrikoje metu. Per dešimt balsavimo dienų projektai Alytaus regione surinko iš viso 3370 balsus. Daugiausiai balsų teko turizmo kategorijos projektams, kurie visi – iš Druskininkų.

Šios kategorijos nugalėtojas – Druskininkų  savivaldybės administracijos įgyvendintas projektas „Druskininkų uždarų kalnų slidinėjimo trasų su dirbtine sniego danga įrengimas“. Projekto vykdytojai pasidžiaugė, jog pagal Druskininkų slidinėjimo trasos – unikalus objektas Baltijos regione, o pagal technines charakteristikas – vienos geriausių Europoje. Akivaizdūs ir projekto rezultatai –pritraukiami šimtai tūkstančių lankytojų per metus ir prisidedama prie sąlygų verslo kūrimui ir plėtrai gerinimo, sezoniškumo  mažinimo, darbo vietų kūrimo.

Energetikos kategorijos apdovanojimą atsiėmė Lazdijų rajono savivaldybės Šeštokų vidurinė mokykla už mokyklos pastato rekonstravimą ir modernizavimą. Taip mokykla žymiai sumažino energijos vartojimą, pagerino patalpų eksploatavimo sąlygas, užtikrino Lietuvos higienos normose nurodytas patalpų mikroklimato sąlygas.

Apdovanoti geriausieji Alytaus regione.  Giedrės Nalivaikaitės nuotr.
Apdovanoti geriausieji Alytaus regione. Giedrės Nalivaikaitės nuotr.

Už atliktus mokslinius tyrimus ir įgyvendintą technologinę plėtrą projekto „Konkurencingumo stiprinimas, investuojant į naujos kartos „3D frost“ šaldytuvų serijos sukūrimą“ metu apdovanojimą atsiėmė AB „Snaigė“. Pasak bendrovės atstovų, naujų produktų sukūrimas ir yra pagrindinis būdas įmonės konkurencingumui didinti, tad projektas vienareikšmiškai padės bendrovei stiprinti  pozicijas rinkoje.

Didžiausiai tarpinių gamintojai Lietuvoje, bendrovei „Techniniai projektai“ teko verslo kategorijos apdovanojimas. Projektu „Spiralinių ir beasbestinių tarpinių gamybinės bazės statybos ir gamybos linijos diegimas“ siekta didinti bendrovės konkurencingumą bei plėsti veiklą į Skandinaviją, taip auginant ir įmonės eksporto rodiklius.

Apdovanoti geriausieji Alytaus regione.  Giedrės Nalivaikaitės nuotr.
Apdovanoti geriausieji Alytaus regione. Giedrės Nalivaikaitės nuotr.

Projektų vykdytojai džiaugėsi sėkmingu pastaruoju ES paramos periodu bei žadėjo būti aktyvūs ir naujuoju – 2014–2020-ųjų metų – ES paramos laikotarpiu, tęsti pradėtus darbus ir siekti, kad įgyvendinami projektai, jei nebus tiesiogiai prieinami Lietuvos gyventojams, tai bent jų naudą bus galima pajusti gerėjančiomis verslo, kultūrinės, socialinės aplinkos sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius