Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ekonomiškai galingiausiam Kinijos regionui – Lietuvos pamokos

Lietuva gali ne tik mokytis, bet ir padėti augti kitiems. Tai dar kartą paaiškėjo po liepos 17-ąją Lietuvoje vykusio delegacijos iš Guangdongo – vienos svarbiausių bei ekonomiškai pajėgiausių Kinijos provincijų – vizito.
Delegacija USAD skaičiavimo centre
Delegacija USAD skaičiavimo centre

Po susipažinimo su šalyje veikiančia užstato sistema svečiai prabilo apie Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimo galimybes bei teigė jau žinantys, kaip reikėtų tvarkyti pakuotes Guangdonge.

Lietuvos rezultatai privertė pakeisti nuomonę

Įsitikinome, kad užstato sistema itin veiksmingas būdas pakuotėms tvarkyti.

„Iki šiol svarstėme įvairias pakuočių tvarkymo galimybes. Tačiau po susipažinimo su Lietuvos rezultatais bei savo akimis pamatę, kaip veikia sistema, įsitikinome, kad užstato sistema itin veiksmingas būdas pakuotėms tvarkyti“, – sakė 104 mln. gyventojų turinčios Guangdongo provincijos vicegubernatorius Siu Žuišengas po apsilankymo VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ (USAD) skaičiavimo centre.

Kinijos delegacija, kurioje taip pat buvo Guangdongo Užsienio reikalų tarnybos bei Aplinkos apsaugos departamento atstovai, teigė ketinantys tokią pat sistemą įdiegti ir Guangdonge – provincijoje, kuri pastaruosius 29 metus sukuria didžiausią BVP žemyninėje Kinijoje. Beje, prieš porą metų skaičiuota – jeigu Guangdongas būtų atskira valstybė, tai būtų 16 pagal dydį pasaulio ekonomika.

USAD skaičiavimo centras
USAD skaičiavimo centras

Lietuvos sėkmė įkvepia kitas valstybes

Pastaruoju metu užstato sistemos populiarumas, ypač Europoje, auga. Kartu su juo daugėja ir į Lietuvą atvykstančių delegacijų, kurios nori pasisemti efektyvaus pakuočių tvarkymo patirties. Prieš porą mėnesių šalyje lankėsi delegacija iš Australijos, prieš tai USAD veikla domėjosi Prancūzijos, Škotijos ir kitų šalių atstovai.

„Kiekviena šalis, norinti įsivesti efektyviai veikiančią pakuočių tvarkymo sistemą, visų pirma nori pasižiūrėti, kur dar ji sėkmingai veikia. Tą patį darėme ir mes. Iš esmės dairomasi dviejų dalykų – kieno patirtis šviežiausia ir kam geriausiai sekasi tvarkytis. Mes galime pasiūlyti abu variantus.

Pernai USAD surinko 92 proc. visų į rinką išleistų pakuočių.

Tiesa, mūsų pakuočių surinkimo rezultatai dar nėra patys aukščiausi, tačiau per porą metų pasiekėme rodiklius, kurių niekam kitam per tokį laikotarpį pasiekti nepavyko. Todėl Lietuvos rezultatai vertinami kaip sėkmės istorija“, – sako USAD vadovas Gintaras Varnas.

2016 m. šalyje startavusi ne pelno siekianti VšĮ USAD jau surinko 1,3 mlrd. vienkartinių stiklinių, plastikinių ir metalinių pakuočių. Pernai USAD surinko 92 proc. visų į rinką išleistų pakuočių, šiemet šį rodiklį ketinama padidinti iki 93 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius