-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kino pasaka“ tapo mėnesio platintoju tarptautiniame kino naujienų portale

Vienintelis išskirtinai apie Rytų ir Centrinės Europos kino industriją rašantis naujienų portalas filmneweurope.com kiekvieną mėnesį pristato po vieną Europos kino platintoją. Balandį mėnesio platintoju pasirinkta viešoji įstaiga „Kino pasaka“ iš Lietuvos. Pristatyme apžvelgiamas išleistų filmų sąrašas, europinio kino platinimo situacija Lietuvoje, kino festivalių vaidmuo išleidžiant filmą į ekranus.
„Pasaulis yra didelis“
„Pasaulis yra didelis“ / VšĮ „Kino pasaka“ nuotr.

Viešajai įstaigai „Kino pasaka“ priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūręs 3 salių kino teatras „Pasaka“, įmonė aktyviai užsiima ne tik filmų platinimu, bet ir edukacija, rengia kino kursus suaugusiems, specialius seansus bei kino dirbtuves mokykloms.

Filmų platinimu „Kino pasaka“ užsiima nuo pat veiklos pradžios 2009 m. Pirmasis Lietuvoje sėkmingai pristatytas filmas – italų režisieriaus Gianni di Gregorio nuotaikinga komedija „Rugpjūčio šventė“, pasakojanti apie 60-metį Džiovanį, kuris už skolas sutinka prižiūrėti pažįstamų motinas – 5 charizmatiškas močiutes.

„Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“ galėtų varžytis ne tik dėl ilgiausio filmo pavadinimo, bet ir dėl ilgo savo gyvenimo kino teatrų ekranuose .

Vienas daugiausia žiūrovų simpatijų surinkęs filmas – bulgarų režisieriaus Stefano Komandarevo komiška drama „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“.

Netrukus po filmo išleidimo kino teatre „Pasaka“ apsilankė jo režisierius ir susitikęs su publika prisipažino, jog lietuviškas filmo plakato variantas jam patikęs labiau nei tarptautinė jo versija.

„Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“ galėtų varžytis ne tik dėl ilgiausio filmo pavadinimo, bet ir dėl ilgo savo gyvenimo kino teatrų ekranuose – filmas kasmet ištraukiamas iš kino juostų archyvų ir vis dar sulaukia žiūrovų dėmesio.

Kadras iš filmo/Filmas „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo"
Kadras iš filmo/Filmas „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo"

Jį Vilniaus žiūrovai galės išvysti ir šį šeštadienį, balandžio18 d., kino teatre „Pasaka“, kur visą dieną bus galima žiūrėti kompanijos „Kino pasaka“ platinamus filmus.

Savo filmų sąrašą „Pasaka“ pradės nuo juostų jaunajai auditorijai – niekas neliks abejingas „Kūdikiams“ ar nuostabiai berniuko, tėčio ir jūros draugystei filme „Prie jūros“. 

Komiška, nebyliojo kino estetiką primenanti „Fėja“ pasakos apie naktinį viešbučio sargą, kurio ramybę sudrumsčia basa moteris, tvirtinanti, jog yra fėja ir galinti išpildyti tris norus.

Skandinaviškų dramų mėgėjus kvies danų „Šeima“, o pranašiškas italų režisieriaus Nanni Moretti filmas „Turime popiežių!“ leis darkart permąstyti netolimos Vatikano istorijos vingius. Prancūzų žvaigždės Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Ludivine Sagnier uždainuos stilingoje muzikinėje dramoje „Mylimieji“.

Šių ir kitų „Kino pasakos“ platinamų filmų repertuarą rasite čia.

„Filmus atrenkame rankomis ir širdimi. Toks mūsų šūkis ir tai veda mus į priekį tiek dirbant kasdienius darbus, tiek priimant sprendimus,“ – sako VšĮ „Kino pasaka“ platinimo ir programų projektų vadovė Greta Akcijonaitė, pristatydama rinktinę filmų programą, kurioje dominuoja autorinis Europos kinas. 

Kadangi filmų teisių galiojimas yra ribotas, kai kurie filmai bus parodyti po paskutinį kartą Lietuvoje.

Mėnesio platintojas – Kino pasaka iš Vilniaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius