-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraustymo paslaugas teikiančių „Pelikanų“ vadovas A.Buinickas: „Konkurencinėje kovoje siūlome kokybę“

Nuo studijų laikų apie nuosavą verslą svajoję Aurimas Buinickas ir Lukas Mockevičius, apsisprendę kurti savo įmonę, nepabūgo žengti į didžiulę ir konkurencingą transporto paslaugų rinką. Bičiuliai gerai ištyrinėjo perkraustymo, krovimo ir pervežimo paslaugų tiekėjus ir surizikavo – „Pelikanai“ į konkurencinę kovą stojo siūlydami profesionalią, kokybišką ir svarbiausia – kaip įmanoma daugiau gerų emocijų klientui paliekančią paslaugą.
Aurimas Buinickas ir Lukas Mockevičius
Aurimas Buinickas ir Lukas Mockevičius / Tomo Časo nuotr.

Niša buvo

Sukurti nuosavą verslą ne vienerius metus buvo A.Buinicko ir L. Mockevičiaus siekis, vienintelis kirbėjęs klausimas – kokia kryptimi pasukti, kuo užsiimti. Gyvenimas studentų bendrabutyje ir mokslai kolegijoje jaunuolių nežavėjo, todėl jie žūtbūt ieškojo įkvepiančios dirbti ir atiduoti visas jėgas idėjos.

Gyvendami Vilniuje A.Buinickas ir jo bičiulis atkreipė dėmesį į tai, kad miesto transporto paslaugų rinka labai didelė ir itin konkurencinga. Vis dėlto, mintis įsteigti mažąją bendriją (MB) „Pelikanai“, kuri teiktų perkraustymo, krovimo ir pervežimo paslaugas, vaikinams kilo.

Gyvenimas studentų bendrabutyje ir mokslai kolegijoje jaunuolių nežavėjo, todėl jie žūtbūt ieškojo įkvepiančios dirbti ir atiduoti visas jėgas idėjos.

Apie tai, kad rinkoje yra didelių žaidėjų, užimančių nemažą jos dalį, bei tokių, kurie teikia kraustymo paslaugas nelegaliai ir pigiau, A.Buinickas puikiai žinojo. Vis dėlto, anot jo, konkurencijos nesibaimino: „Rizika visada yra, tačiau matėme, kad galime pasiūlyti kokybiškesnę paslaugą. Didžioji dalis įmonių, neteikia jokios garantijos už savo paslaugą, ypač tie, kurie vykdo neteisėtą veiklą. Mūsų tikslas – atlikti viską profesionaliai ir kokybiškai.“

„Pelikanų“ vadovas A.Buinickas tikino, kad ne ką mažesnis jų privalumas – žmonėms suteikiamos teigiamos emocijos. „Stengiamės nesukelti žmonėms jokio streso, bendrauti maloniai. Palydėti ir sutikti su šypsena. Dabar matome, kad tai vienas iš mūsų privalumų, žmonės tai vertina“, – dėstė verslininkas.

Idėjos bendraautorius L. Mockevičius pridūrė, kad jų tikslas ne vienkartinės paslaugos suteikimas, o ilgalaikis ryšys su klientu: „Mes nežiūrime į užsakymus kaip į vienkartinę naudą, siekiame lojalaus kliento“ – sakė Lukas.

Tomo Časo nuotr./ „Pelikanų“ įmonę įkūrę Aurimas Buinickas ir Lukas Mockevičius
Tomo Časo nuotr./ „Pelikanų“ įmonę įkūrę Aurimas Buinickas ir Lukas Mockevičius

Neįkainojama patirtis

„Pelikanų“ įkūrėjai savo verslą pradėjo mažais, bet tvirtais žingsniai. Pradėję savo veiklą Vilniuje A.Buinickas ir L. Mockevičius vertėsi tik savo lėšomis ir draugų pagalba.

Tam reikia ne tik žinių, bet ir patirties. Jos nepasisemsi mokykloje, bet ji yra neįkainojama.

„Pelikanų“ vadovas A.Buinickas prisiminė, kad mažosios bendrijos steigimas nebuvo itin lengvas žingsnis. Tam, kad galėtų pradėti vykdyti veiklą, reikėjo susitvarkyti dokumentus, pasirūpinti rinkodaros, mokesčių, patalpų ir kitais klausimais. „Tam reikia ne tik žinių, bet ir patirties. Jos nepasisemsi mokykloje, bet ji yra neįkainojama. Atsakymus į rūpimus klausimus ir daugybę patarimų radome kreipęsi į VšĮ „Verslią Lietuvą“, – pasakojo A.Buinickas.

Anot verslininko, labiausiai jiems padėjo įmonės atstovas Vilniaus regione Šarūnas Šlimas. „Tada verslo pradžia pasirodė kur kas paprastesnė. Jis mums suteikė labai daug informacijos, pasidalino vertinga patirtimi. Pradedant tuo, kaip susirasti klientų, išlaikyti verslą sėkmingu iki ateities kūrimo strategijų“, – pasakojo Aurimas.

Su minimaliu biudžetu Vilniuje startavusių „Pelikanų“ klientų vis daugėja, A.Buinickas atviravo, kad gauna daug teigiamų atsiliepimų. MB jau planuoja ir plėsti savo veiklą į kitus Lietuvos miestus, mąsto apie papildomą transportą. „Pelikanai“ domisi naujais projektais, toliau konsultuojasi su „Verslia Lietuva“. A.Buinickas ir L. Mockevičius džiaugiasi nepabūgę surizikuoti, o visiems turintiems pataria nedvejoti, būti drąsiems ir imtis jos įgyvendinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius