Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paštas persikelia į naują logistikos centrą Kaune

Ketvirtadienį netoli Kauno atidarytas naujasis Lietuvos pašto logistikos centras, kuriame bus rūšiuojamos siuntos. Netrukus Logistikos centre bus pradėta montuoti rūšiavimo įranga, o jau kovo viduryje centras pradės savo veiklą.
„Lietuvos pašto“ logistikos centras
„Lietuvos pašto“ logistikos centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Naujasis Lietuvos pašto logistikos centras leis keliskart padidinti darbo apimtį ir greičiau pristatyti didėjančius siuntų srautus, nukreiptus į Lietuvą ir kitas šalis. Atidarydamas naują logistikos centrą Lietuvos paštas stiprina savo infrastruktūrą, siekdamas praplėsti savo pozicijas siuntų rinkoje.

Lietuvos paštas pernai sudarė sutartis su keliomis Kinijos siuntų bendrovėmis, su kuriomis bendradarbiauja pristatant siuntas iš Kinijos į Europos šalis.

Naujajame logistikos centre bus dešimt kartų daugiau krovos vietų tarpmiestiniam ir penkiolika kartų daugiau vietiniam kurjerių transportui. Be to, bus sumontuotas modernus siuntų skirstymo konvejeris, viską aprėpianti vaizdo stebėjimo sistema, įrengtos atskiros patalpos siuntoms rūšiuoti, saugoti ir perkrauti.

Logistikos centre dirbs apie 200 darbuotojų. 30-iai iš jų sukurtos visiškai naujos darbo vietos.

VIDEO: Kaune atidarytas "Lietuvos pašto" logistikos centras

Laiškų mažėja, siuntų – daugėja

Logistikos centras atidaromas ir įvertinus Lietuvos bei pasaulio rinkos tendencijas: tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje sparčiai mažėja korespondencijos siuntų skaičius, ženkliai auga siunčiamų smulkių siuntų skaičius.

Lietuvoje pernai siuntų gauta 14 proc. daugiau nei 2013 m., ir ši tendencija tik ryškėja. Gyventojams daugiau užsisakant prekių internetu, sparčiai auga siuntų skaičius iš užsienio, ypač Kinijos, JAV.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius