Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos startuoliai stiprins pozicijas Baltijos ir Šiaurės šalyse

Ketvirtus metus iš eilės organizuojama verslumo ir inovacijų konferencija „Silicon Valley Comes to the Baltics“ šiais metais iš Lietuvos persikelia į kitą Baltijos šalį – Latviją, ir lapkričio 7 d. įvyks Rygoje. Ši konferencija yra didžiausias startuolių renginys Baltijos šalyse, šiemet pasidalinti patirtimi bei šviežiausiomis žiniomis sukviesiantis daugiau nei 650 startuolių įkūrėjų, investuotojų, vadovų ir spaudos atstovų.
Konferencija „Silicon Valley Comes To Baltics“
„Silicon Valley Comes to the Baltics“ šiais metais iš Lietuvos persikelia į Latviją / Karolinos Pansevič nuotr.

Šių metų konferencijos tema „Pinigai keliauja ten, kur auga talentai“ (angl. „Money goes where talent grows“) buvo pasirinkta siekiant pabrėžti talentingų komandų ir jų idėjų vertę. „Kompanijos gali gimti bet kur, nesvarbu, ar tai Silicio slėnis, Amsterdamas ar Ryga. Jei mes turime idėjų, puikių darbuotojų, sveiką startuolių ekosistemą, ambicijų spręsti globalias problemas ir norą auginti verslą, tai pinigai atseks iš paskos“, – sakė Uldis Leiterts, latviško startuolio-sėkmės istorijos Infogr.am įkūrėjas, inicijavęs „Silicon Valley Comes to the Baltics 2015“ organizavimą Rygoje.

 

Šių metų konferencijos tema „Pinigai keliauja ten, kur auga talentai“ (angl. „Money goes where talent grows“) buvo pasirinkta siekiant pabrėžti talentingų komandų ir jų idėjų vertę.

Renginio metu pranešimus skaitys net 10 verslininkų ir investuotojų iš Silicio slėnio – tarp jų vieno geriausių pasaulyje startuolių akseleratoriaus „500 Startups“ partneriai Sean Percival ir Hasan Haider, vieno sėkmingiausių Estijos startuolių „TransferWise“  vadovas ir įkūrėjas Kristo Käärmann, latviško startuolio „Ask.fm“ Strateginio planavimo ir analizės direktorė Alicia Dai. Regioninių startuolių atstovai taip pat dalinsis savo sėkmės istorijomis ir įžvalgomis.

Lapkričio 6 d., dieną prieš prasidedant konferencijai, daugiausiai žadantys Baltijos šalių, Skandinavijos ir Rytų Europos startuoliai turės galimybę dalyvauti vienos dienos „TechHub Riga Academy Fall 2015“ intensyvioje programoje, kurios metu bendraus su Silicio slėnio mentoriais, pristatys savo idėjas investuotojams ir varžysis dėl pagrindinio prizo.

 

Lapkričio 6 d. taip pat įvyks „Riga Venture Summit 2015“, kuriame verslo lyderiai ir politikos formuotojai susitiks su žymiais startuolių steigėjais ir investuotojais.

Lapkričio 6 d. taip pat įvyks „Riga Venture Summit 2015“, kuriame verslo lyderiai ir politikos formuotojai susitiks su žymiais startuolių steigėjais ir investuotojais – kartu bus diskutuojama ir dalinamasi mintimis, kaip patobulinti startuolių ekosistemą, siekiant užtikrinti palankiausias sąlygas verslo kūrimui, vystymui ir naujų darbo vietų kūrimui Baltijos šalių regione. Lietuvai šiame renginyje atstovaus ir su Lietuvos vykdoma politika verslumo srityje supažindins VšĮ „Versli Lietuva“ verslumo departamento vadovas Dovydas Varkulevičius.

Rygoje lapkričio 6-7 d. laukiama ir aktyvaus Lietuvos startuolių dalyvavimo. Po šio renginio dalis startuolių patrauks toliau – lapkričio 11-12 d. Helsinkyje aštuntus metus iš eilės vyks didžiausia Šiaurės Europoje startuolių konferenciją „SLUSH“. Joje su nacionaliniu stendu, kaip projekto „Startup Lithuania Roadshow“ dalis, dalyvaus šeši užsienio investicijų ieškantys VšĮ „Versli Lietuva“ ir specialios komisijos atrinkti startuoliai:

Ato ID  – gamina vienkartinius plazmoninius jutiklius, kurie veikia paviršiumi sustiprintos Raman sklaidos principu, taip pat vysto ir jų taikymus.  Tokie jutikliai, kartu su lazeriais yra naudojami  itin mažoms medžiagų koncentracijoms aptikti. Tai pasitarnauja molekulinėje infekcinių ir genetinių ligų diagnostikoje, pramoninių cheminių reakcijų stebėjimui ar vaistų kokybės nustatymui, taip pat tinkami įvairių teršalų aptikimui maiste ir vandenyje.

Copictures  – tai yra platforma, pavieniams fotografams leidžianti greitai ir paprastai sukelti nuotraukas iš įvairių įvykių, o naujienų agentūroms ar žiniasklaidai, jas nusipirkti.

Interactio – sinchroninio vertimo įrankis mobiliajame telefone

mCity – mobilioji programėlė viešojo transporto bilietams ir mokėjimui už automobilio stovėjimą

PulseTip – platforma, skirta organizuoti darbuotojų apklausas     

Packpin – siuntų sekimo programa

Verslumą ir eksportą skatinanti VšĮ „Versli Lietuva“ yra ir Lietuvos startuolių ekosistemos koordinatorė bei bendruomenės „Startup Lithuania“ kuratorė. Įstaiga startuoliams ne tik teikia konsultacijas, bet ir organizuoja edukacinius renginius. Didžiausi ir svarbiausi – kitais metais jau ketvirtą kartą vyksianti startuolių mugė „LOGIN Startup Fair“, šiemet trečius metus tiesiamas tiltas į geriausias pasaulio startuolių ekosistemas „Startup Lithuania Roadshow“. Trejus metus iš eilės Vilniuje vyko ir konferencija „Silicon Valley comes to the Baltics“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius