-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mažųjų ir vidutinių įmonių eksportui skatinti Ūkio ministerija pirmu kvietimu paskirstys 4,6 mln. eurų

Ūkio ministerija kviečia verslo organizacijas, klasterių koordinatorius teikti paraiškas gauti paramą grupinėms eksporto iniciatyvoms – labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių produkcijai pristatyti užsienyje ar Lietuvoje vykstančiose parodose, mugėse, verslo misijose. Šiuo kvietimu projektams įgyvendinti bus paskirstyta 4,6 mln. eurų investicijų iš 2014–2020 m. Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šia priemone siekiame sudaryti sąlygas įmonėms daugiau dėmesio skirti naujų užsienio rinkų paieškai ir esamų plėtrai, ypač didinant Lietuvos vietinės kilmės prekių eksporto mastą. Tikimės, kad ES investicijos taip pat prisidės mažinant verslininkų patiriamus nuostolius dėl Rusijos paskelbtų sankcijų ir įvairinant eksporto rinkas“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

Didžiausia galima suma projektui finansuoti yra 500 tūkst. eurų, mažiausia – 100 tūkst. eurų.  Didžiausia galima projekto finansuojamoji dalis sudaro 100 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų pareiškėjui ir 50 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų galutiniam naudos gavėjui – labai mažai, mažai ir vidutinei įmonei, galutinis naudos gavėjas privalo prisidėti prie projekto finansavimo ne mažiau nei 50 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.Pagal priemonę „Naujos galimybės LT“ gauti paramą gali pretenduoti įvairios verslo organizacijos – VšĮ „Versli Lietuva“, verslo asociacijos, Pramonės, prekybos ir amatų rūmai, klasterio koordinatorius ir VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra. Būtina sąlyga, kad vienoje tarptautinėje parodoje, mugėje su bendru įmonių stendu dalyvautų ne mažesnė negu 5 labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių grupė. Projekto veiklos bus finansuojamos tik tuo atveju, jeigu pareiškėjas pagrįs, kad visas finansavimas bus perduotas galutiniam naudos gavėjui – labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Projekto veiklos bus finansuojamos tik tuo atveju, jeigu pareiškėjas pagrįs, kad visas finansavimas bus perduotas galutiniam naudos gavėjui – labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Dalyvavimo tarptautinėse parodose, mugėse verslo misijose išlaidos projekte bus apmokamos pagal nustatytus fiksuotųjų įkainių dydžius. Projekto vykdytojams nereikės už dalyvavimo tarptautinėse parodose, mugėse ar verslo misijose išlaidas, kurioms nustatyti fiksuotieji įkainiai, atsiskaityti pagal faktines išlaidas pateikus išlaidų pagrindimo ir apmokėjimo įrodymo dokumentus. Atsižvelgiant į valstybę, į kurios parodą yra vykstama, įkainis svyruoja nuo 3 897 eurų iki 6 366 eurų.

Siekiantys gauti finansavimą pareiškėjai turi užpildyti paraišką, kuri skelbiama ES struktūrinių fondų svetainėje www.esinvesticijos.lt, ir pateikti ją VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai (LVPA) iki 2015 m. balandžio 19 dienos. Paraiškas gauti paramą galima teikti nuo 2015 m. sausio 19 dienos.

Iš viso pagal priemonę „Naujos galimybės“ 2014–2020 m. numatoma investuoti 28,9 mln. eurų ES paramos.

2007–2013 m. priemonė „Naujos galimybės“ tarp pareiškėjų buvo labai populiari. Per minėtą laikotarpį paskirstyta 136,52 mln. litų, sudaryta daugiau kaip 1 000 sutarčių. Be to, atliktas poveikio smulkiajam ir vidutiniam verslui vertinimas, per kurį buvo analizuotas priemonės „Naujos galimybės“ poveikis įmonių rezultatams, parodė, kad įmonių, gavusių paramą pagal šią priemonę, eksportas padidėjo 13,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius