Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslą ir verslą suartins naujas E. mokslo vartų portalas

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), atsakinga už inovacijų politicos įgyvendinimą Lietuvoje, mokslininkams, mokslo įstaigoms bei verslui pristato naują sistemą ir veiklos įrankį. Tai – elektroniniai mokslo vartai (www.e-mokslovartai.lt), kurie leis daug efektyviau vykdyti bei užsakinėti mokslinius tyrimus ir pristatyti juos užsienio rinkoms.
Elektroniniai mokslo vartai
Elektroniniai mokslo vartai

E. mokslo vartai šiandien jau vienija devynias Lietuvos mokslo institucijas, portale siūlančias daugiau nei 2 tūkst. paslaugų ir šis skaičius nuo šiol tik augs.

E. mokslo vartai veiks patogiu vieno langelio principu ir atvers galimybes Lietuvos ir užsienio verslo subjektams, mokslo ir studijų institucijoms, tyrėjams ir kitiems vartotojams lengvai ir patogiai gauti informaciją apie visas Lietuvoje teikiamas mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) paslaugas, finansavimo programas, inovatyvius produktus bei idėjas ir padės sklandžiau įgyvendinti mokslinių tyrimų projektus.

„Lietuva už Europos Sąjungos lėšas jau įsirengė pažangią ir konkurencingą mokslo tyrimams reikalingą infrastruktūrą, tad dabar pradedame naują etapą, sutelkdami dėmesį į kuo efektyvesnį verslo ir mokslo institucijų bendradarbiavimą ir turimų technologijų panaudojimą. Tam sukūrėme vieningą E. mokslo vartų sistemą. Ji palengvins mokslininkų ir užsakovų bendradarbiavimą, o kartu leis skaidriai sekti vykdomų mokslo tyrimų eigą, įrenginių užimtumą, investicijų į MTEP srautus“, – vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo MITA direktorius Arūnas Karlonas.

Arūnas Karlonas ir Valdas Sutkus
Arūnas Karlonas ir Valdas Sutkus

Taip pat skaitykite: Investuotojams patrauklią 3D modelių platformą įkūręs M.Kalytis: „Tikslas – tapti pasaulio lyderiais“

E. mokslo vartai šiandien jau vienija devynias Lietuvos mokslo institucijas, portale siūlančias daugiau nei 2 tūkst. paslaugų ir šis skaičius nuo šiol tik augs. Pagrindiniai naujai sukurtų paslaugų vartotojai bus mokslininkai, studentai, privačių įmonių darbuotojai, valstybinių institucijų ir projektą finansuojančių institucijų atstovai, mokslo institucijų darbuotojai.

Iki šiol verslininkams buvo sunku susigaudyti tarp gausybės mokslo institucijų ar net reikėjo asmeniškai pažinoti tyrimus atliekančius mokslininkus, kad suprastų, ką jie veikia. 

Daugiau negu 3,5 tūkst. šalies įmonių vienijančios Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus žurnalistams sakė, kad E. mokslo vartų atsiradimas ne tik skatins verslo ir mokslo bendradarbiavimą, bet sudarys galimybes pritraukti papildomų užsienio investicijų.

„Iki šiol verslininkams buvo sunku susigaudyti tarp gausybės mokslo institucijų ar net reikėjo asmeniškai pažinoti tyrimus atliekančius mokslininkus, kad suprastų, ką jie veikia ir kokiose srityse specializuojasi. Su mokslu glaudžiau bendradarbiavo tik aukštųjų technologijų įmonės, bet to reikia ir tradicinei pramonei, ir paslaugų rinkai. Tuo tarpu mokslininkai iki šiol taip pat mažai žinojo, ko tiksliai reikia verslui ir kaip pasiekti įmones. Nauja sistema turėtų pakeisti šią situaciją bei atverti galimybių daug platesniam verslo, mokslo ir valdžios institucijų dialogui“, – kalbėjo V. Sutkus.

Taip pat skaitykite: Jaunai biomedicinos technologijų įmonei – prestižinis įvertinimas iš Silicio slėnio

Įgyvendinant projektą „E. mokslo pažangių elektroninių paslaugų ir E. mokslo vartų sukūrimas“ sukurtos keturios naujos e. paslaugos, pavadintos raktiniais žodžiais: „Finansuojame“, „Parduodame“, „Kuriame“ ir „Bendraujame“. Jos apims mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros paslaugų ir darbų administravimą; naujų mokslinių tyrimų, inovacijų bei mokslinės produkcijos sukūrimo finansavimo administravimą; informacinės ir partnerių paieškos pagalbos įmonėms ir mokslo institucijoms teikimą; mokslinės produkcijos komercializavimą, padedantį įvedant žinioms imlius produktus į rinką.

E. mokslo vartų adresas: www.e-mokslovartai.lt .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius