Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji technologiniai verslai sulauks iki 21 tūkst. eurų paramos sėkmingai pradžiai

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia steigti naujas technologines įmones, kurios imlios mokslinių tyrimų rezultatams. Jau ketvirtą kartą MITA skelbia kasmetinį konkursą dėl Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) rezultatų komercinimo. Pagal šį konkursą mokslo ir studijų institucijos yra raginamos burti kompetentingas komandas naujiems verslams steigti (pumpurinėms arba „spinn-off“ įmonėms). Studentai, mokslininkai ir tyrėjai raginami plėtoti savo idėjas ir jas realizuoti steigiant inovatyvius verslus.
Technologijos
Technologijos / 123rf.com nuotr.
MITA nuotr./MITA direktorius Arūnas Karlonas
MITA nuotr./MITA direktorius Arūnas Karlonas

„Kviečiame universitetus, tyrimų institutus bei kolegijas aktyviai dalyvauti šiame konkurse. Projektams parengti yra skiriami net 2 mėnesiai. Tai pakankamas laikas, skirtas suburti stiprią komandą, išsigryninti tikslus ir idėjas. Labai tikimės, kad naujų verslų komandas sudarys ne tik technologinių žinių turintys ekspertai, tačiau ir entrepreneriai, gebantys parengti pagrįstą verslo planą, išsiaiškinti rinkos poreikius. Tikiuosi, kad universitetų verslumo centrai atliks pradinę atranką bei tinkamai paruoš naujas komandas“, – teigia MITA direktorius Arūnas Karlonas.

Paraiškos konkursui gali būti teikiamos iki 2015 m. gegužės 11 d. 10.00 val. Paraiškas konkursui gali teikti Lietuvos mokslo ir studijų institucijos, įregistruotos Švietimo įstaigų bei mokslo ir studijų institucijų valstybės registre. Būtina sąlyga gauti projektui finansavimą – įsteigta įmonė, kurios pagrindinis tikslas yra mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatų komercinimas.Didžiausia MITA skiriama lėšų suma vienam projektui yra 21 tūkst. eurų. Planuojama projektų įgyvendinimo pradžia – 2015 m. liepos mėn., o numatoma projekto trukmė –12 mėn. Iš projektų tikimasi rezultatų, kurie bus vertinami jiems pasibaigus, pavyzdžiui, pagaminta ir įvertinta galutinio produkto bandomoji partija, rinkai pateikti inovatyvūs produktai (prekės, technologijos ar paslaugos), gautos pardavimų pajamos.

Paraiškos formą, konkurso aprašą ir kitus svarbius dokumentus galite rasti MITA tinklalapyje adresu: www.mita.lt/lt/nacionalines-programos/mtep-rezultatu-komercinimas/kvietimai.

Informaciją teikia: Leonidas Jelenskis, tel. (8 5) 2 644 701, el.p. leonidas.jelenskis@mita.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius