Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras dėkojo buvusioms Vyriausybėms už indėlį kuriant laisvą ir nepriklausomą Lietuvą

Paminėti Lietuvos Respublikos Vyriausybės atkūrimo 25-mečio vakar į Vyriausybės rūmus rinkosi Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujamas Ministrų kabinetas, ankstesnių Vyriausybių premjerai, ministrai, taip pat Seimo vadovybė ir parlamentinių frakcijų bei komitetų pirmininkai, Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signatarai ir tautinių bendrijų atstovai. Renginio metu tylos minute pagerbti jau Anapilin išėję Lietuvos valstybės kūrėjai.
Algridas Butkevičius
Algridas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Minime 25-ąjį laisvės pavasarį. Lietuvos žmonių darbštumo, atkalumo ir kūrybingumo dėka nueitas išties didelių sėkmių kupinas kelias. Reikia prisiminti, jog mums drąsiai ir ryžtingai paskelbus Nepriklausomybę, nebuvo iš anksto sudėlioto plano, kaip gi tvarkysimės šalyje. Tačiau buvo begalinis tautos ryžtas, nenusakoma vienybė ir siekis patiems kurti savo valstybę. Tad į šiuos darbus atsiraitoję rankoves kibo akademikai ir artojai, muzikantai ir mokytojai – visi, kam rūpėjo Lietuvos ateitis“, – sveikindamas renginio svečius sakė premjeras A. Butkevičius.

Ministro Pirmininko teigimu, ypatingą vaidmenį šalies ūkio raidoje atliko būtent vykdomoji valdžia – Vyriausybės. „Juk reikėjo ne tik dėti visas pastangas ir užtikrinti demokratijos procesų negrįžtamumą, vykdyti milžinišką šalies ūkio pertvarką, bet ir nuolatos rūpintis kasdieniais krašto reikalais. Keitėsi ne tik teisės aktai, bet ir visa santvarka“, – pažymėjo Vyriausybės vadovas.

šalyje įvyko milžiniški pokyčiai, apie kuriuos anuomet nebūtų drįsęs kabėti joks ateities pranašas – Lietuva tapo Europos Sąjungos ir galingiausio pasaulyje gynybinio aljanso – NATO – nare

Pasak premjero A. Butkevičiaus, šiandien yra svarbiausia tai, jog šalyje įvyko milžiniški pokyčiai, apie kuriuos anuomet nebūtų drįsęs kabėti joks ateities pranašas – Lietuva tapo Europos Sąjungos ir galingiausio pasaulyje gynybinio aljanso – NATO – nare, žmonių piniginėse guli ne laikinieji talonai, o eurai.  

„Čia laisva mintis, laisvas žodis, Lietuvos žmonės laisvai keliauja po visą pasaulį ir nebijokime, kad kai kurie tenai užtrunka. Jie tikrai anksčiau ar vėliau sugrįš į Lietuvą, parsiveš naujų idėjų, bus kupini energijos ir ambicijų kurti, stiprinti savo Tėvynę“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Premjeras dėkojo buvusių Vyriausybių vadovams ir nariams už indėlį į laisvos ir nepriklausomos Lietuvos kūrimą ir linkėjo toliau stiprinti mūsų dar jaunos valstybės pamatus. „Kurkime ir gražinkime namus – tai darykime pasikalbėdami ir pasiginčydami, bet visada atrasdami darnų ir vieningą kelią – vardan tos Lietuvos“, – sakė Ministras Pirmininkas A.Butkevičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius