Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: subrendome tapti vienos iš pažangiausių tarptautinių organizacijų – EBPO – nare

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius džiaugiasi, kad Vyriausybės ir kitų valdžios ir diplomatinių institucijų pastangas vainikuoja teigiami rezultatai – šiandien Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Taryboje priimtas sprendimas kviesti Lietuvą derėtis dėl narystės.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nuolatiniai susitikimai su EBPO atstovais, šalių narių vadovais, pokalbiai ir derybos bei Lietuvos ekonominė pažanga davė teigiamų rezultatų. EBPO Taryba kviečia Lietuvą derėtis dėl narystės šioje organizacijoje – tai didelis žingsnis į priekį. Priklausydami šiam solidžiam ekonomiškai brandžių ir pajėgių valstybių klubui turėsime ilgalaikės naudos ir dar labiau sustiprinsime šalies ekonomiką“, – sako Vyriausybės vadovas. Premjero teigimu, šis pakvietimas – nuoseklaus ir atsakingo Lietuvos institucijų darbo, reformuojant šalies ūkio sričių valdymo modelį siekiant atitikti aukščiausio lygio tarptautinius standartus, rezultatas.

Priklausydami šiam solidžiam ekonomiškai brandžių ir pajėgių valstybių klubui turėsime ilgalaikės naudos ir dar labiau sustiprinsime šalies ekonomiką.

Dar 2000 m. Vyriausybės programoje buvo atspindėtas šalies siekis tapti EPBO nare, o oficialų prašymą stoti į organizaciją Lietuva įteikė 2002 m. Dabartinė Vyriausybė ėmėsi aktyvios veiklos, siekdama įgyvendinti šį užsienio ir ekonominės politikos prioritetą. Siekis užtikrinti sklandų pasirengimą Lietuvos narystei EBPO yra įtrauktas į Vyriausybės 2016 m. veiklos prioritetus.

Šiandien Vyriausybės rūmuose posėdžiavo pasirengimą Lietuvos narystei EBPO koordinuojanti komisija, kurios nariai aptarė derybų dėl narystės šioje organizacijoje procesą ir kitus su stojimu į EBPO susijusius klausimus. Komisijai vadovaujantis Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis pabrėžė, kad tapimas šios organizacijos nare Lietuvai būtų strateginis pasiekimas, ir paragino visas atsakingas mūsų šalies institucijas įsitraukti ir glaudžiai bendradarbiauti tarpusavyje šio svarbaus proceso metu.

Kanceliarijos vadovo teikimu, Vyriausybė dės visas pastangas siekdama tinkamai ir laiku įgyvendinti Lietuvos – EBPO Veiksmų planą. Vyriausybė kartu su šakinėmis institucijomis rengiasi artimiausiu metu vyksiančioms Lietuvos ūkio sričių peržiūroms valstybės valdomų įmonių, inovacijų politikos, ekonominio vertinimo, jaunimo užimtumo ir rinkos atvirumo srityse.

Tikimasi, kad formalus kvietimas pradėti derybas dėl narystės organizacijoje bus patvirtintas šiemet birželio 3–4 d. Paryžiuje vyksiančioje EBPO Ministrų konferencijoje. Lietuvos narystė EBPO prisidės prie šalies prestižo, tolimesnių valdymo reformų sėkmės, užtikrins investicinį patrauklumą naudojantis suteiktais pranašumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius