Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R. Noreikienė: „Č. Sugihara šiandien tapo vienu iš svarbiausių traukos į Lietuvą objektų Japonijos turistams“

Ūkio viceministrė Rasa Noreikienė, su darbo vizitu lankydamasi Japonijoje, susitiko su Japonijos žemės ūkio, infrastruktūros, transporto ir turizmo ministru Akihiro Ohta. Viceministrė pristatė Lietuvos turizmo potencialią ir pasidžiaugė kelerius metus iš eilės itin sparčiai augančiais japonų turistų srautais – per pirmąjį 2015 m. pusmetį į Lietuvą atvykstančių japonų padaugėjo 60,7 proc.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka

Susitikimo ašimi tapo didžiausia tų dienų naujiena vietos žiniasklaidoje – Japonijos Vyriausybės kreipimasis į UNESCO pasaulio paveldo komisiją dėl Č. Sugiharos darbų pripažinimo nematerialiuoju Japonijos kultūros paveldu.

Č. Sugihara šiandien tapo vienu iš svarbiausių traukos į Lietuvą objektų Japonijos turistams

„Simbolišku ir abiem valstybėms prasmingu bendradarbiavimo pagrindu tapo tai, kad kadaise tranzitinėmis vizomis žydus Lietuvoje gelbėjęs ir Pasaulio Tautų Teisuolio titulą pelnęs Č. Sugihara šiandien tapo vienu iš svarbiausių traukos į Lietuvą objektų Japonijos turistams“, – sako R. Noreikienė ir teigia, kad Lietuva aktyviai palaikys šį Japonijos Vyriausybės siekį UNESCO komisijoje ir kad tai dar plačiau atvertų vartus Japonijos turistams į Lietuvą.

Susitikimo metu R. Noreikienė ir A. Ohta aptarė Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimo galimybes turizmo srityje, pristatė mūsų šalies laimėjimus per Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos Generalinę asamblėją, kurioje Lietuva išrinkta vadovauti Europos regiono komitetui. Daug dėmesio skirta spalio 13 d. Kaune vyksiančiai pasaulinei Japonijoje sukurto filmo apie Č. Sugiharą „Persona Non Grata“ premjerai. Jos metu Lietuvos žiūrovai ne tik turės galimybę nemokamai pažiūrėti šį filmą, bet ir susitikti su jo režisieriumi Cellinu Glucku bei pagrindinių vaidmenų atlikėjais Toshiaki Karasawa (Čijunė Sugihara) ir Koyuki (Jukiko Sugihara).

Svarbu, kad Lietuvos žiūrovai bus pirmieji pasaulyje, kurie viešai matys šį filmą, nes jo premjera vyks pirmiausia Lietuvoje, o tik gruodį – Tokijuje.

Čijunė Sugihara buvo Japonijos vicekonsulas Lietuvoje, kuris 1939–1940 m. rezidavo Kaune ir čia išgelbėjo tūkstančius žydų gyvybių.

„Č. Sugihara, išdavęs šimtus gyvybės vizų, atvėrė kelią Japonijos turistams į Lietuvą, – sako R. Noreikienė. – Dabar pagal mainų programas Japonijos moksleiviai keliauja į Lietuvą ne tik susipažinti su šio iškilaus japonų diplomato palikimu, bet ir su mūsų šalies turizmo potencialu, o tai tik skatina turistų srautus tarp šalių ir skleidžia gerąsias žinias apie Lietuvą.“

Čijunė Sugihara buvo Japonijos vicekonsulas Lietuvoje, kuris 1939–1940 m. rezidavo Kaune (dabartiniame Sugiharos namų pastate) ir čia išgelbėjo tūkstančius žydų gyvybių. Tai jis padarė išduodamas tranzitines Japonijos vizas, kurios leido žydams pabėgti nuo nacių okupacijos ir holokausto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius