-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 30 /16:05

Šalia Kauno Nacionalinė farmacijos grupė atidarė didelį vaistų logistikos centrą

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje ketvirtadienį oficialiai atidarytas vienas moderniausių vaistų logistikos centrų Baltijos šalyse. Nacionalinė farmacijos grupė (NFG) į jį investavo 31 mln. litų.
Logistikos centro atidarymas
Logistikos centro atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vaistų logistikos centre įrengtos 8500 kv. m ploto sandėliavimo ir 1200 kv. m ploto administracinės patalpos, taip pat įkurta gamybinė vaistinė.

Pasak NFG valdybos pirmininkės Eglės Audronės Zulanienės, per pusantrų metų į infrastruktūrą ir statybas investuota 20,5 mln. litų, į įrangą – 5,5 mln. litų, iš kurių 3,5 mln. litų skirta vaistų rinkimo linijai, dar apie 5 mln. litų skirta sklypui įsigyti.

Vaistų logistikos centro įkūrimas – viena didžiausių investicijų Lietuvos farmacijos sektoriuje per pastaruosius 5 metus. Naujasis vaistų logistikos centras suteiks galimybę NFG priklausančiai didmeninei farmacijos bendrovei „Limedika“ daugiau nei 1700 vaistinių ir ligoninių aptarnauti iki 50 proc. greičiau ir pasiūlyti didesnį medikamentų asortimentą. 

Vaistų logistikos centro įkūrimas – viena didžiausių investicijų Lietuvos farmacijos sektoriuje per pastaruosius 5 metus.

„Naujas vaistų logistikos centras yra didžiausias ir svarbiausias NFG investicinis projektas Baltijos šalyse, kuris buvo būtinas sparčiai plėtrai užtikrinti. Grupei priklauso didmeninė farmacijos bendrovė „Limedika“, užimanti 24 proc. rinkos ir du vaistinių tinklai – „Gintarinė vaistinė“ ir „Norfos vaistinė“, kurios vienija 318 vaistinių ir užima 23 proc. rinkos. Planuojame, jog investicijos į vaistų logistikos centrą turėtų atsipirkti per 9-10 metų“, – kalbėjo E.A.Zulonienė.

Didmeninei prekybai vaistais ir medicinos prekėmis skirti sandėliai atitinka Geros Platinimo Praktikos reikalavimus. Sandėliai yra dviejų dalių – aukštasis ilgalaikiam saugojimui ir žemasis paskirstymui į vaistines, šiame instaliuotas austrų gamintojo „KNAPP“ konvejeris su automatiniu rinkimu.

Pasak NFG vadovų, naujas logistikos centras leis išplėsti asortimentą, laikyti didelius kiekius vaistų ir kitų prekių, užtikrins grupės įmonių veiklos efektyvumą, greitesnį platesnio asortimento prekių pristatymą tiek vaistinėms, tiek ligoninėms, o moderni vaistų rinkimo linija leis apie 25 proc. užsakymų rinkti automatiškai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Logistikos centro atidarymas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./E.A.Zulonienė.

Centre jau veikia ir šiuolaikiška gamybinė vaistinė, kuri praplečia vaistinių veiklos pobūdį. „Per dieną gamybinėje vaistinėje pagaminama apie 150 skirtingų pavadinimų vaistų – odos tepalų, akių, nosies lašų, dezinfekcinių tirpalų, specialių vaistų pagal individualius gydytojų receptus. Čia gaminamus vaistus galime pristatyti į bet kurį Lietuvos miestą per vieną darbo dieną, taigi, kiekvieną grupės vaistinę dabar galima vadinti gamybine“, – sako E. A. Zulanienė.

Šiuo metu grupės asortimente yra apie 9000 pavadinimų prekių, iš kurių apie 40 proc. yra vaistai, 15 proc. sudaro higienos ir kosmetikos priemonės, apie 14 proc. – maisto priedai ir papildai, dar 12 proc. – medicininės paskirties prekės, 4 proc. – vaistažolės, 4 proc. – tvarsliava ir pleistrai, 2,5 proc. – prekės vaikams. Taip pat asortimente yra prekės mamoms ir nėščiosioms, dietiniai produktai, injekcinės sistemos, veterinariniai produktai ir kt.

Šiemet NFG apyvarta turėtų pasiekti 603 mln. litų.

VIDEO: "Nacionalinės farmacijos grupės" vaistų logistikos centro atidarymas

NFG priklauso didmeninę prekybą vykdanti bendrovė „Limedika“ ir du vaistinių tinklai – „Gintarinė vaistinė“ ir „Norfos vaistinė“. „Nacionalinė farmacijos grupė“ priklauso „Pelion Healthcare“ grupei, kuri yra listinguota Varšuvos biržoje.

„Pelion Healthcare“ grupė teikia įvairias paslaugas sveikatos sektoriui: didmeninę ir mažmeninę prekybą medikamentais, paslaugas gamintojams.

NFG tiesioginis valdytojas yra kompanija „Central European Pharmaceutical Distribution“, kuri yra mažmeną valdanti „Pelion“ grupės bendrovė ir pagal valdomą vaistinių tinklą užima lyderės poziciją Vidurio ir Rytų Europos farmacijos rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius