Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Santakos“ slėnyje verslui – išskirtinės galimybės komercinti mokslinių tyrimų rezultatus

Š. m. lapkričio 14 d., penktadienį, bus atidarytas „Santakos“ slėnio Kauno technologijos universiteto (KTU) Mokslo ir technologijų centras ir Technologinis verslo inkubatorius. Čia įsikurs didžiausias Lietuvoje ir vienas stipriausių Baltijos šalyse mokslo ir technologijų parkas. Tai nauja erdvė, kurioje kartu dirbs verslininkai, mokslininkai ir studentai. Įmonėms bus suteikta galimybė naudotis atviros prieigos verslo laboratorijomis ir savo naujus produktus eksponuoti Technologijų demonstravimo centre. „Santakos“ slėnio projektui įgyvendinti Ūkio ministerija skyrė 21 mln. litų Europos Sąjungos struktūrinės paramos.
Ūkio ministras Evaldas Gustas
Ūkio ministras Evaldas Gustas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tai vienas ambicingiausių įgyvendintų projektų ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos mastu. „Santakos“ slėnyje verslui bus sudarytos išskirtinės galimybės, kurių nėra nė viename slėnyje ar mokslo ir technologijų parke Lietuvoje. Čia vienoje teritorijoje pavyko sutelkti mokslinių tyrimų, studijų ir verslo potencialą. Tai išskirtinis mokslo ir naujų žinių branduolys, sudarantis palankias sąlygas steigtis naujoms įmonėms ir komercinti mokslinių tyrimų rezultatus“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

KTU regioninio mokslo parko Technologijų verslo inkubatoriuje bus įrengtos keturios atviros prieigos verslo laboratorijos energetikos, darniosios chemijos, mechatronikos ir informacinių ir komunikacijų technologijų srityse. Šios laboratorijos – tai dar vienas žingsnis glaudesnio mokslo ir verslo įmonių bendradarbiavimo link. Technologiniame verslo inkubatoriuje įsikūrusios įmonės lengvatinėmis sąlygomis naudosis mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) įranga, gaus aukščiausios kvalifikacijos specialistų konsultacijas technologinių procesų, tyrimų ir laboratorinės įrangos taikymo srityse.

Šios laboratorijos – tai dar vienas žingsnis glaudesnio mokslo ir verslo įmonių bendradarbiavimo link.

Technologijų demonstravimo centre įmonės ir mokslininkai galės eksponuoti išradimus ir naujausius aukštos pridėtinės vertės bandomuosius pavyzdžius, inovatyvių technologijų sprendimus, rengti mokslo naujovių populiarinimo renginius, tematines ekspozicijas ir organizuoti išskirtinius, kūrybiškumą ar inovacinius gebėjimus stiprinančius mokymus. Pirmuosius eksponatus, demonstruojamus technologijų demonstravimo centre, bus galima išvysti per atidarymą.

Numatoma, kad per 3 metus po KTU regioninio mokslo parko Technologinio verslo inkubatoriaus „Santakos“ slėnyje atidarymo, šioje infrastruktūroje įsikurs ir savo verslą plėtos 40 jaunų technologijų įmonių, tiesiogiai susijusių su perspektyviomis slėnio kryptimis. Prioritetas teikiamas jaunoms, inovatyvioms įmonėms, dirbančioms ateities energetikos, darniosios chemijos, mechatronikos, informacinių ir komunikacinių technologijų srityse. Jau įsikūrusiose įmonėse dirba apie 115 aukštos kvalifikacijos specialistų. Šis skaičius per 3 metų laikotarpį po atidarymo turėtų išaugti iki 200.

„Santakos“ slėnyje verslui sukurta viena geriausių infrastruktūrų Lietuvoje. Jame veiks technologinis verslo inkubatorius, atviros prieigos verslo laboratorijos, įrengtos jaunimo verslumo skatinimo erdvės, pasitarimų ir renginių organizavimo patalpos, technologijų demonstravimo erdvės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius