-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio ministras E. Gustas su ES ministrais diskutuoja skaitmeninės ekonomikos klausimais

Š. m. kovo 26–27 d. ūkio ministras Evaldas Gustas Rygoje (Latvija) dalyvauja neformaliame Europos Sąjungos (ES) Konkurencingumo tarybos ministrų susitikime, kuriame diskutuojama skaitmeninės ekonomikos klausimais.
Ūkio ministras Evaldas Gustas
Ūkio ministras Evaldas Gustas / Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos nuotr.

Latvijos ekonomikos ministrės Danos Reizniecės-Ozolos kvietimu ūkio ministras E. Gustas skaito pranešimą apie tai, kaip svarbu elektroninės valdžios sprendimus pritaikyti verslo poreikiams ir užtikrinti tinkamas sąlygas veikti verslui ir vartotojams naudotis skaitmenine erdve.

Ūkio ministras pristato pasiekimus elektroninių viešųjų pirkimų srityje, kaip sėkmingai Lietuvoje įgyvendinamą elektroninės valdžios priemonių pavyzdį. Pasak E. Gusto, 2014 m. Lietuvoje skelbti elektroniniai viešieji pirkimai sudarė daugiau nei 90 proc. visų skelbtų viešųjų pirkimų skaičiaus ir vertės.

Kitas elektroninės valdžios paslaugų verslui pavyzdys, kurį ūkio ministras pristato ES ministrams, – tai Lietuvoje kuriama priežiūrą atliekančių institucijų informacinė sistema (PAIIS), kuria siekiama sumažinti priežiūros naštą verslui, didinti skaidrumą ir verslo pasitikėjimą.

2014 m. Lietuvoje skelbti elektroniniai viešieji pirkimai sudarė daugiau nei 90 proc. visų skelbtų viešųjų pirkimų skaičiaus ir vertės. 

Kalbėdamas apie tinkamų sąlygų verslui skaitmeninėje erdvėje užtikrinimą, ūkio ministras akcentuoja, kad ES bendrojoje rinkoje egzistuojančių kliūčių, tokių kaip, pavyzdžiui, skirtingi nacionaliniai standartai, papildomi reikalavimai, susiję su prekių ženklinimu, paslaugų ir prekių sertifikavimu, siuntų pristatymo kliūtys ir pan., šalinimas padėtų užtikrinti ir ES skaitmeninės bendrosios rinkos vystymąsi.

Neformalioje Konkurencingumo taryboje ES ministrai taip pat diskutuos apie ES pramonės galimybes ir iššūkius skaitmeninių pokyčių procese ir skaitmeninio verslumo tema. Siekiant ES pramonės skaitmeninimo, Lietuva pažymi skaitmeninių inovacijų ir technologijų potencialo panaudojimo svarbą, kartu užtikrindama verslui palankią reguliacinę aplinką, tinkamą infrastruktūrą, prieigą prie finansų ir skaitmeninių įgūdžių gerinimą.

Kalbėdami apie skaitmeninį verslumą ES ministrai aptars pradedančiųjų įmonių, vadinamųjų startuolių, veiklos vystymosi svarbą. Šiame kontekste, pasak ūkio ministro E. Gusto, pažymėtinas Lietuvos pradedančiųjų įmonių sistemos spartus vystymasis ir viena esminių stiprybių – efektyvus bendradarbiavimas tarp pradedančiųjų įmonių ir kitų organizacijų – rizikos kapitalo fondų, verslo paramos organizacijų, mokslo ir studijų institucijų, kitų įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius